Ziua Eroilor va fi marcată la Cluj-Napoca

Cu prilejul Zilei Eroilor, în municipiul Cluj-Napoca, precum şi în alte localitãţi din judeţul Cluj se vor desfãşura, joi, ceremoniale militare şi religioase în memoria celor care au cãzut la datorie.
Prefectura Cluj, în colaborare cu Divizia 4 Infanterie ”Gemina”, autoritãţile administraţiei locale, Asociaţia Naţionalã a Veteranilor de Rãzboi- filiala Cluj, Asociaţia “Cultul Eroilor” vor organiza slujbe de pomenire şi depuneri de coroane de flori la mormintele şi monumentele eroilor. La Cluj-Napoca se vor depune jerbe, la ora 12, în Cimitirul Eroilor de pe Calea Turzii. Detaşamentul de onoare va fi constituit din instrumentiștii Muzicii Militare a comandamentului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, militari ai Regimentului 317 ISR „Vlădeasa” și Batalionului 55 Comunicaţii şi Informatică „Napoca”). Tot la ora 12 vor fi depuse coroane de flori la Monumentul Eroul Aviator Traian Dîrjan. Aici, garda la monument va fi asigurată de militari ai Batalionului 55 Comunicaţii şi Informatică „Napoca”). La aceeași oră vor fi depuse coroane de flori la Monumentul Rezistenţei Anticomuniste din municipiul Cluj-Napoca, unde garda la monument va fi asigurată de militari ai Batalionului 7 Aruncătoare Proiectile Reactive „General Vasile Danacu”). Începând ccu ora 9,30 va avea lo un ceremonial militar la Monumentul Eroilor din Al Doilea Război Mondial și localitatea Someșul Rece. Ca în fiecare an, la Cimitirul Eroilor de la Mãnãstirea” Muntele Rece”, în prezenţa autoritãţilor locale şi judeţene, ai reprezentanţilor armatei şi ai cultelor religioase se va desfãşura, începând cu ora 12, o slujbã de pomenire şi se vor depune coroane de flori.

”Ziua Eroilor” a fost proclamatã ca sãrbãtoare naţionalã a poporului român prin Legea nr. 379, din 2003. Manifestãrile prilejuite de acest eveniment sunt programate, în tradiţie creştinã, de Ziua Înãlţãrii Domnului.

De Ziua Eroilor la ora 12.00 în toate lăcaşurile de cult se trag clopotele, iar în instituţiile publice şi unităţile de învăţământ se păstrează un moment de reculegere.

Cosmin PURIŞ

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut