Ziua Armatei Române marcată la Cluj-Napoca printr-un maraton al vaccinării

Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca va marca Ziua Armatei Române printr-o acțiune menită să contribuie la combaterea noului virus. Astfel, în perioada 25 octombrie 2021, ora 08.00 – 26 octombrie, ora 20.00, în Centrul de vaccinare din ambulatoriul integrat al Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca se organizează un maraton al vaccinării, cu program non-stop și fără a fi nevoie de o programare prealabilă.

„Vă așteptăm în număr cât mai mare la vaccinare, aceasta fiind cea sigură și mai rapidă metodă pentru a reveni la o viață normală!”, au transmis reprezentanții unității medicale militare clujene.

Colonelul medic Simona Costin, director medical și epidemiolog în cadrul spitalului, a avertizat că boala COVID poate îmbrăca forme severe și poate curma multe vieți. „Vaccinarea este principala modalitate de a vă proteja, iar în cazul infectării, de a face o formă mai ușoară de boală. Singura contraindicație reală a vaccinării este șocul anafilactic. Alte boli, pot eventual amâna vaccinarea.

Ca reacții adverse, cea mai de temut este miocardita, dar din 8 milioane de doze administrate în România s-au înregistrat 5 cazuri, adică un risc extrem de mic, de 5 ori mai mic decât riscul de a face și miocardita în timpul bolii COVID.

Există suficiente studii care arată efectul bun al vaccinului și asupra femeilor însărcinate. De asemenea, se recomandă vaccinarea și în timpul alăptării.

Folosirea de peste 9 luni a vaccinurilor anti-COVID a dus la colectarea informațiilor care să arate siguranța în administrare și incontestabilul efect de protecție față de forme grave, spitalizare și deces”, a explicat colonel medic Simona Costin.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut