Zinedine Zidane se desparte de Real Madrid

Clubul spaniol de fotbal Real Madrid a anunţat, joi, despărţirea de antrenorul francez Zinedine Zidane, după un al doilea mandat, mai puţin strălucitor decât primul, transmit agenţiile internaţionale de presă.

”Real Madrid anunţă că Zinedine Zidane a decis să pună capăt mandatului său actual de antrenor la clubul nostru”, se arată în comunicatul grupării din capitala Spaniei, care a confirmat informaţiile presei locale.

Clubul, care a indicat că ”respectă decizia” fostului internaţional francez, a subliniat că ”Zidane este una dintre marile legende ale lui Real Madrid, iar moştenirea sa merge dincolo de ceea ce a fost el ca antrenor şi jucător la acest club”.

”Real Madrid va fi mereu casa sa”, a subliniat clubul madrilen.

După ce a pus capăt carierei de jucător în 2006, şi s-a despărţit apoi ca antrenor de Real în mai 2018, la cinci zile după ce reuşise să câştige al treilea trofeu în Liga Campionilor, Zidane o părăseşte pe Real pentru a treia oară, cu un bilanţ mai slab decât în primul său mandat, şi fără vreun trofeu cucerit în acest ultim sezon.

Madrilenii au ajuns până în semifinale în Liga Campionilor, fiind eliminaţi de Chelsea, iar în La Liga au păstrat şansele la titlu până în ultima etapă, când rivala Atletico s-a încoronat campioană.

Bilanţul lui Zidane la Real cuprinde, în două mandate, două titluri de campion al Spaniei, trei trofee ale Ligii Campionilor, dar şi două Supercupe ale Spaniei, două Supercupe europene şi două Cupe Mondiale ale cluburilor. Zizou mai avea contract cu Realul până în iunie 2022.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut