Zilele Horticulturii Clujene

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca organizează, în perioada 27-28 mai, prin Facultatea de Horticultură, ediția inaugurală a evenimentului ”Zilele Horticulturii Clujene”.

Conform programului anunțat de organizatori, pe parcursul celor două zile specialiștii în horticultură din universitate și cei invitați vor susține workshop-uri atractive, ateliere, expoziții și demonstrații. Vizitatorii vor putea afla despre cele mai adecvate soluții pentru amenajarea grădinilor sau a teraselor, dar se vor putea bucura și de expoziția cu vânzare, unde producătorii le vor pune la dispoziție flori, legume, plante ornamentele și aromatice, pomi și arbuști fructiferi, răsaduri, sisteme de irigații, unelte, utilaje sau accesorii pentru horticultură. De asemeni, după cum precizează prof. dr. Mirela Cordea, din cadrul Facultății de Horticultură, vor fi și demonstrații cu mașini destinate întreținerii spațiilor verzi „și multe alte surprize pentru pasionații de horticultură”, iar fiecare seară se va încheia cu degustări de vinuri de la Stațiunea Viticolă Vinea Apoldia Maior, a universității, și de la Pivnița Savu. Va fi organizat și un tur ghidat al campusului și al facultății, în cadrul Institutului de Cercetări Horticole Avansate al Transilvaniei (ICHAT).

”Zilele Horticulturii Clujene” se vor desfășura în parteneriat cu Societatea de Horticultură și Silvicultură din Transilvania, iar programul este între orele 11:00 – 19:00, în 27 mai, respectiv 10:00 – 19:00, în 28 mai.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut