Zilele comunei Ceanu Mare

Pe cât de mare este comuna, pe atât de reușite au fost și cele două zile dedicate sărbătorii prilejuite de reîntâlnirea fiilor celor 12 sate ale comunei din Câmpia Transilvaniei.

Dacă această a XVlll – a ediție s-a bucurat de o organizare excelentă din partea administrației publice locale, temperaturile sufocante ale zilelor de sâmbătă și duminică au rărit prezența miilor de localnici la spectacolele ce au început la orele 14 pe scena instalată în curtea Școlii gimnaziale din centrul comunei. Un loc pretabil la instalarea multor jocuri pentru copii, dar și pentru instalarea multor umbrele și mese unde s-a putut servi produse la grătar, dulciuri, sucuri, înghețată și mai multe sortimente de bere rece.

Sâmbătă, locuitorii din zonă au fost invitați să vadă o expoziție de cabaline, exemplare de rasă aduse chiar și din afara județului Cluj, care s-au întrecut, apoi, la un interesant concurs de tracțiune. Aici trebuie să facem precizarea că în această comună din apropierea Arieșului se găsesc cele mai mari efective în ferme zootehnice și gospodăriile populației.

În după amiaza zilei, tineri soliști ai muzicii populare din zona adiacentă Ceanului: Simona Beatrice, Ștefan Suciu, Roxama Maria Pop, Iulia Cheteleș, Ioan Corin Pop, Maria Sorina Pop, Florinel Jentea , Trupa Six Band și Simona Nae,care au oferit tot ce au avut mai valoros în repertoriul lor publicului care i-a răsplătit cu multe și meritate aplauze.

Iubitorii de păpuși au putut să vadă una din cele mai mari și ingenioase expoziții de păpuși colecționate de familiile Moholea Ioan și Susana și Moholea Flaviu și Andreea, deschisă în una din sălile Scolii gimnaziale.

Distincții pentru cuplurile care au aniversat jubileul cazniciei

A doua zi, duminică, a debutat cu slujba din Bisericile comunei, urmată de un Te Deum la cele două monumente ale eroilor căzuți în primul și al doilea război mondial. În semn de mare respect și plecăciune în fața celor care și-au pierdut viața pe câmpurile de luptă, fostul Ministru al Apărării, senatorul Vasile Dîncu, a depus o coroană de flori din partea Parlamentului, edilul comunei, Virgil Păcurar a depus coroană din partea Primăriei, apoi au depus coroane PSD Cluj, prin liderii: Vasile Dîncu, Alexandru Cordoș și Ioan Oleleu și subprefectul Ciortea, a urmat Consiliul local Ceanu Mare, PMP Cluj, Poliția locală, Școala gimnazială și Asociația comunelor din județ.

Un moment inedit al acestei zile s-a petrecut pe scena dedicată spectacolelor artistice, unde primarul comunei, Virgil Păcurar, după ce a salutat prezența invitaților și fiilor comunei, a invitat să i se alăture parlamentarul Vasile Dîncu, Alexandru Cordoș, Ioan Oleleu, primarii comunelor Frata, Cristian Cherecheș, Cămărașu, Marcel Mocean și Tritenii de Jos, Dan Iosif.

În această atmosferă de mare sărbătoare a comunității locale au fost înmânate diplome de merit, premii și flori celor 13 cupluri care au împlinit cinci decenii de conviețuire și muncă permanentă pentru a-și asigura confortul și traiul de zi cu zi, dar pentru a crește copii și nepoții.

Felicitări și La Mulți Ani au primit și din partea celor care au apreciat cum se cuvine evenimentul și au felicitat primarul și colaboratorii săi în reușita acestei ediții, domnii: Vasile Dîncu, Ioan Oleleu și primarul comunei Tureni, dna Daniela Mănăilă.

Partea de spectacol a fost asigurată de rapsozii: Traian Balcău, Lina Hădărean, Iacob Morar, soliștii: Sorin Baciu, Amalia Chiper Iurian, Dalia Frendrihan, Daniel și Tudor Uțiu, Roxana Raită, Denisa Moldovan, Dana Cristiana Crăciunescu, Ana Georgeta Balla, Narcisa Balla, Lucian Soporan Ciprian Picovici, Taraful lui Gaciu și Giorgiana Lobonț.

Jocul de artificii și balul în aer liber au tras cortina acestor zile, pe cât de călduroase, pe atât de frumoase.

Dumitru VATAU

.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut