Zece purificatoare de aer BlueAir donate Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca!

După cum vedem, vara își intră încet, încet în drepturile ei firești. Temperaturile ridicate se vor face din nou simțite în saloanele spitalelor și clinicilor, la modul general vorbind, disconfortul pacienților și al cadrelor medicale fiind greu de suportat. Sunt lucruri cunoscute, cu rezolvări grele, costisitoare.

De marți, 8 iunie, 2021, Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca-director prof univ dr Nicolae Constantea-a intrat în posesia a 10 purificatoare de aer BlueAir/gama HealthProtect, donație Klarwin, unul dintre liderii tehnologici de marcă în epurarea apelor reziduale și în tratarea surselor de apă în vederea potabilizării, cu o experiență de peste 17 ani în România.

Cele 10 purificatoare vor fi instalate în secția de terapie intensivă, în blocul operator și în câteva dintre saloane. Purificatoarele și-au dovedit și își dovedesc utilitatea, ele putând îndepărta, în proporție de 99.99% virusul SARS Cov-2 din aerul de la interior. Plusul de calitate tehnologică se certifică și prin alte operații de succes, aspect subliniat de directorul Spitalului Clinic Municipal, prof univ dr Nicolae Constantea. ”Am fost plăcut surprins când am citi că peste 99% dintre virusuri și germeni sunt distruși de acest purificator. Știm cu toții că infecțiile nozocomiale reprezintă o actualitate și că toate spitalele se luptă cu acestea. Cercetătorii din întreaga lume luptă pentru a găsi modalitatea de a reduce infecțiile nosocomiale, infecți care amplifică susuferința bolnavului, dar și suferința noastră, prin costurile pe care trebuie să le suportăm. Cât privește numărul pacienților cu C19, el a scăzut simțitor. Noi am rămas cu 15 paturi pentru pacienții C19 pe secții și alte 7 paturi pe terapie intensivă. Sperăm să nu avem parte de valul 4. Avem saloane tampon, prin care trec toți pacienții, nimeni nu se internează fără un test PCR negativ. Revin la cele 10 purificatoare. Suntem primul spiatal care beneficiază de aceste aparate moderne și le mulțumim celor de la Klarwin și BlueAir pentru donația făcută”.

Purificatoarele BlueAir sunt de producție suedeză, noutăți absolute în materie de purificare a aerului. Sunt mobile, ușor de transportat dintr-o incintă în alta. Mai mult, pot monitoriza aerul 24 de ore din 24, chiar și când sunt oprite! Nu în ultimul rând, tehnologia de filtrare combină două metode de filtrare pentru o eficiență mărită. Este vorba despre filtrarea electrostatică și cea mecanică, grație cărora sunt îndepărtate 99.97% din particulele cudimensiuni de până la 0, 1 microni, eliminând astfel, bacterii, viruși, praf, polen, păr de animale, spori de mucegai, acarieni și alți poluanți.

Valoarea donației de 50. 000 lei, un alt plus ce-și aduce contribuția la siguranța pacienților și a cadrelor medicale, sporind confortul.

Klarwin are ”3 ani de activitate la nivelul județului Cluj. Am înțeles că eforturile noastre trebuie să se îndrepte spre cei aflați în situații dificile. Și facem acest lucru cum știm noi mai bine, contribuind la eforturile autorităților de combatere a noului coronavirus. În cei 3 ani am livrat și pus în funcțiune la nivelul județului Cluj, două stații de tratare a deșeurilor menajere, cu o capacitate de epurare totală de 281 m3/zi, ce permit desfășurarea ctivităților operatorilor depozitelor de la Pata Rât, respectiv CMID. Suntem deschiși și altor parteneriate, să construim un Cluj cu un aer cât mai curat, cu o apă potabilă pură” (Lucian Pavel, manager Dpt pentru Protecția Mediului, Klarwin).

Demostene Șofron

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut