Zboruri directe spre Atena, începând din vara accestui an

În 17 iunie 2022, de pe Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj vor debuta zborurile regulate sezoniere spre Atena, operate de compania aeriană Animawings.

Zborurile spre capitala Greciei vor fi operate cu o frecvenţă săptămânală, în zilele de vineri, după cum urmează:

Destinația

Perioadă operare

Ziua de operare

Program de operare

Atena (ATH)

17 iunie – 23 septembrie 2022

Vineri

CLJ 19:10 – ATH 21:00

ATH 21:50 – CLJ 23:50

Atena reprezintă cea de-a 7-a destinație din Grecia disponibilă de pe Aeroportul Internațional Cluj, în sezonul de vară 2022, alături de Creta – Chania, Creta – Heraklion, Mykonos, Rhodos, Skiathos şi Zakynthos.

Atena este una dintre cele mai impresionante capitale europene care fascinează prin abundenţa obiectivelor turistice şi istorice. Capitala Greciei este cunoscută pentru vestigiile arheologice, muzeele şi zonele pline de istorie şi mit, dar şi pentru plajele pe care le oferă turiştilor. Aeroportul Internaţional Atena, cunoscut şi sub numele de Elefthérios Venizélos, situat la aproximativ 25 km de centrul Atenei, este cel mai tranzitat aeroport din Grecia, cu peste 25 milioane de pasageri anual. Legătura aeriană de pe principalul aeroport regional al României cu unul dintre cele mai importante hub-uri aeriene ale lumii va oferi pasagerilor mai multe posibilități de conectivitate spre întreaga lume.

„Suntem convinși că noua destinație se va bucura de aprecierea pasagerilor clujeni și a celor din întreaga regiune deservită de aeroport. Ne dorim să asigurăm diversitate alternativelor de călătorie pe cale aeriană, adaptate la condițiile actuale. Este evident faptul că eforturile constante depuse de întreaga echipă a Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj de creştere a conectivităţii regiunii, continuă să se bazeze pe profesionalism, viziune și excelență în dezvoltarea celui mai mare aeroport regional din România.”, a declarat Viorel Federiga, preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului.

„Atena este unul dintre cele mai importante hub-uri aeriene din regiune și este o opțiune eficientă și rapidă pentru pasagerii care vor să ajungă în destinații din Asia de Sud și Orientul Mijlociu. Apreciem reluarea conectivității cu Atena, iar faptul că o nouă companie aeriană a decis deschiderea acestei rute operate anterior de pe Aeroportul Internațional Cluj în anul 2019, reprezintă un nou vot de încredere cu privire la potențialul de trafic existent în aria de acoperire.”, a afirmat David Ciceo, directorul Aeroportului Internaţional ”Avram Iancu” Cluj.

Aeroportul Internațional Atena este câștigătorul premiului ACI EUROPE 2021 pentru cel mai bun aeroport din Europa la categoria 25-40 de milioane de pasageri anual, acordat cu ocazia celei de-a 17 a ediţii a Galei anuale ACI Europe Awards, desfăşurată la Geneva, în cadrul căreia şi Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj a fost desemnat cel mai bun aeroport din Europa la categoria sub 5 milioane de pasageri anual.

Zborurile sunt deja disponibile spre vânzare, iar detalii sunt prezentate pe site-ul www.animawings.com.

Pasagerii sunt rugați ca la sosirea în aeroport să respecte toate măsurile de distanțare socială, măsurile sanitare obligatorii de purtare a măștii și toate instrucțiunile personalului aeroportuar.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut