Weekend lung pentru liceeni, la UBB

Peste 200 de elevi din mai multe județe ale Transilvaniei vor putea experimenta viața de student la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca în cadrul „Weekend-ului lung pentru liceeni”, organizat în perioada 22 – 25 septembrie.

Destinat liceenilor cu rezultate bune la învățătură, programul are menirea de a le oferi acestora un prim contact cu mediul universitar, cu viața de student, dar și cu oferta educațională a UBB. Liceenii participanți vor fi cazați într-unul dintre căminele universității, vor mânca la Cantina studențească, vor participa la cursuri și seminare interactive susținute de cadrele didactice ale UBB, vor participa la diverse activități extracurriculare și se vor bucura de o „noapte a muzeelor UBB”, organizată special pentru ei.

Potrivit organizatorilor, la ediția de anul acesta a programului prin care elevilor le este oferită „o mostră de viață studențească la cea mai mare universitate din România”, va participa, ca invitat, și va dialoga cu participanții, lect. dr. Alexandru Stermin, de la Facultatea de Biologie, autorul volumelor „Călătorie în jurul omului” și „Căzuți din junglă”.

Aflat la a zecea ediție, „Weekend-ul lung pentru liceeni” face parte dintr-o serie de activități educative și interactive dedicate elevilor, organizate, în perioada septembrie–noiembrie 2022, în cadrul proiectului intitulat „Sprijinirea accesului generației born-digital la învățământul superior prin măsuri adecvate de incluziune” – Born2UBB, finanțat din Fondul de Dezvoltare Instituțională destinat universităților de stat – 2022.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut