Webinar: Despre stres și traumă, în timpuri dificile

Programul Profesori Fericiți pentru România lansează seria de webinarii „Vorbim despre stres și traumă în timpuri dificile”, menită să creeze cadrul în care profesorii pot discuta cu elevii despre factorii care îi afectează emoțional în această perioadă

În primă etapă, webinariile se adresează cadrelor didactice din județul Cluj, urmând ca seria să se extindă la nivel național prin parteneriatele încheiate.

Potrivit organizatorilor, în urma acestor cursuri profesorii vor putea deveni „facilitatori în comunicarea cu elevii, ajutându-i să devină conștienți de situația actuală, să își gestioneze sentimentele și emoțiile pe care le trăiesc în aceste timpuri”. Aceștia „vor putea să modereze conversațiile cu elevii despre traumă și stres, ajutându-i să înțeleagă ce se întâmplă de fapt și cum aceste evenimente le pot afecta sau nu viețile proprii”. Profesorilor li se vor prezenta o serie de tehnici care pot fi folosite la clasă pentru a gestiona reacțiile emoționale cauzate de timpurile în care trăim.

Prima serie de webinarii se va desfășura în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj și va avea loc în zilele de 10 martie – cu profesorii diriginți de la clasele de gimnaziu și liceu, respectiv 15 martie – cu profesorii pentru învățământul primar.

Profesori fericiți pentru România este un proiect al Fundației Transylvania College, lansat în 2019, mai precis un Centru de training și resurse pentru profesori, consilieri școlari, directori de școli. Programele oferite, bazate pe ultimele cercetări în domeniul neuroștiințelor, au ca scop dezvoltarea personală și profesională a cadrelor didactice, cu un impact direct în comportamentul și rezultatele academice ale elevilor.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut