Voluntari invitați să construiască o aplicație mobilă pentru pregătire în caz de cutremur

Asociația Code for Romania va organiza în România cu ocazia Zilei Tehnologiei Civice, o ediție specială a evenimemntului Hack Day, la care se pot înscrie toți programatorii care vor să aloce o parte din timpul lor societății.

Evenimentul se va desfășura de vineri, 2 aprilie până duminică, 4 aprilie, timp în care voluntarii vor lucra la „DeUrgență” – o aplicație mobilă care îi va ajuta pe utilizatori să fie pregătiți pentru cutremur.

Aplicația DeUrgență a fost proiectată în cadrul programului Civic Labs de echipele de cercetători și designeri ale Code for Romania. „Pregătiți pentru următorul cutremur” este unul dintre cele 27 obiective din planul de digitalizare a României. Aplicația ajută utilizatorul să-și construiască un plan de urgență împreună cu cei apropiați, să țină evidența produselor din rucsac și a termenelor lor de valabilitate, oferă printr-un sistem de notificări posibilitatea de a repeta informațiile cele mai utile în caz de cutremur sau altă calamitate și furnizează lista oficială a punctelor de întâlnire.

Companiile IT care doresc să marcheze această zi, pot permite angajaților să se alăture demersului Code for Romania, oferindu-le ziua de 2 aprilie pentru a lucra la proiectul DeUrgență sau la unul dintre celelalte proiecte ale Code for Romania. Pe lângă aplicația DeUrgență, sunt pregătite și alte proiecte din programul Tech for Social Good care așteaptă să fie finalizate. Tech for Social Good are comunități deja formate în mai multe orașe din țară, printre care Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și București, precum și în diaspora.

Toți cei care doresc să se înscrie pentru a participa la HackDay o pot face accesând https://tfsg.code4.ro/ro/hackday/?where=online

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut