Volei Memorialul ‘Ioan Bânda’ 2015, 4 – 6 septembrie, cadete

CSS Ocna Mureş la primul trofeu !

Palmares 2015 : clasament final : 1. CSS Ocna Mureş (prof. Augustin Drăguţ), 2. CSS Sibiu (prof. Marius Gheorghiţă), 3. ACS Borş (prof. Marius Drăgan), 4. CS ‘Ioan Bânda I’ (prof. Vasile Pop, 5. LPS Oradea (prof. Dana Pascu), 6. CSS Sighetu Marmaţiei (prof. Zoltan Attila), 7. CSS Turda (prof. Caius Moldovan), 8. CS ‘Ioan Bânda II’ * rezultate finale : 1 – 2 : Ocna Mureş – Sibiu 2:0 (18, 14) * 3 – 4 Borş – ‘Ioan Bânda I’ 2:0 (22, 17) * 5 – 6 : Oradea – Sighetu Marmaţiei 2:1 (14, -14, 9) * 7 – 8 : Turda – ‘Ioan Bînda II’ 2:0 (13, 23) *

Cum pînă la startul primei etape din Campionatul Naţional de cadete au mai rămas mai puţin de trei săptămîni, turneul ce cinsteşte memoria şi personalitatea lui Ioan Bânda trebuie văzut şi apreciat drept util în vederea pregătirilor unui nou sezon competiţional. Şi a fost un turneu util pentru toate cele şapte participante, organizatorul CS ‘Ioan Bânda’ asigurînd o organizare căreia nu i se poate reproşa nimic.

A fost evenimentul în care şapte antrenori au avut ocazia să-şi vadă la lucru adversarele din grupă – CS ‘Ioan Bânda’ se va reîntîlni cu CSS Ocna Mureş în seria F ca să ofer un exemplu – , plus şansele de a vedea live în ce direcţii trebuie lucrat, de la îmbunătăţirea serviciului la preluare, pasă, faza de atac apărare, tactica în funcţie de adversar dar şi de talia jucătoarelor, aportul jucătorului libero, recuperare, detalii extrem de imprtante.

CSS Ocna Mureş cîştigă pe merit Memorialul. Cînd afirm pe merit am în vedere şi modul în care s-au impus în finala cu CSS Sibiu, deşi se anticipa un scor mult mai strîns. CSS Ocna Mureş, deşi nu este echipă de talie, este foarte bine aşezată în teren, mobilitatea este un atu principal, la fel şi construcţia jocului.Va avea un cuvînt greu de spus în grupa F a C. N. CSS Sibiu este în situaţia schimbului de generaţie. A cîştigat detaşat în serie, fără set pierdut. Jocul bun în cele trei partide nu a mai fost repetat şi în finala pierdută fără drept de apel. ACS Borş a fost ocupanta locului 2 anul trecut. Locul 3 este de înţeles dacă luăm în clacul schimbul de generaţie. CS ‘Ioan Bânda I, II(Sonia Mîrza, Luisa Pop, Rubinca Sălăgean, Cristina Ianc, Adriana Simon, Holgyes Orsolya, Turos Agnes; Melisa Marian, Sorana Florea, Sandra Cîmpean, Adelina Bogdan, Luisa Lungu, Zora Rus) face un salt de un loc faţă de anul trecut, actualul loc 4 reflectînd plusul înregistrat de la un an la altul. Mai trebuie lucrat asta este sigur, pe rol fiind eficienţa serviciului, mai multă atenţie la preluare, un dublaj mai atent, jocul în linia a II – a. Important este că CS ‘Ioan Bânda’ merge mai departe, apropiindu-se de zece ani ! LPS Oradea, cu un plus de atenţie ‘n jocul la fileu, putea emite pretenţii la un loc în primele ‘4’. CSS Sighetu Marmaţiei a cîştigat în 2014. Trei jucătoare noi au făcut diferenţa şi maramureşencele se clasează pe locul 6, deşi jocul este unul cursiv, fiecare jucătoare cunoscîndu-şi locul şi rolul în echipă. CSS Turda (Mălina Mircea, Patricia Moldovan, Denisa Ciungan, Adriana Balea, Raluca Garduş, Diana Crişan, Alexia Mircea, Oana Pasca, Diandra Moşuţ, Iulia Zancu) s-a prezentat cu lotul de speranţe, dar jocul lor este încurajator. Cu siguranţă vom mai scrie despre ele.

Pentru echipe urmează alte trei săptămîni de pregătiri, poate şi încă un turneu amical, prilej de retuşuri necesare şi obligatorii. Fie însă ca ediţia 2015 – 2016 să le aducă bucuriile scontate !

Demostene ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie