Volei / La „U” Cluj antrenorul principal a fost retrogradat la nivelul de secund

Echipa de volei masculin ”U” Cluj are un nou antrenor principal. Vicențiu Dumitrescu va prelua echipa, în timp ce Romeo Lotei rămâne în staff, dar ca antrenor secund. Noul antrenor principal va debut ape banca Universității Cluj la mijlocul acestei săptămâni, în Cupa României, „studenții” având o misiune foarte dificilă în returul cu Olimpia Titanii București, după 0-3 pe teren propriu.

 

Dumitrescu a practicat volei de performanţă între 1989 şi 2005, perioadă în care a trecut pe la Dinamo Bucureşti, Deltacons Tulcea şi Go Pass Brabant Lennik (Belgia). Dintre trofeele cucerite de Dumitrescu de-a lungul celor 16 ani de carieră amintim două titluri de campion naţional de juniori cu Dinamo Bucureşti, două Cupe ale României cu Dinamo (1993, 1994), trei titluri de campion naţional de seniori, tot cu Dinamo (1994, 1995, 1996), trei titluri de campion naţional cu Deltacons Tulcea (2003, 2004, 2005), două Cupe ale României cu Deltacons (2003, 2004) şi o Super Cupă a României cu aceeaşi echipă (2005). De asemenea, cu Deltacons Tulcea a ajuns în Final Four-ul Cupei Europene Top Team Cup (2004). O altă performanţă notabilă a lui Vicențiu Dumitrescu este calificarea şi participarea la Campionatul European de Volei din Grecia (1995), alături de echipa naţională a României. Ca antrenor, Vicențiu Dumitrescu și-a început cariera în anul 2007 la VCM Râmnicu Sărat și a continuat apoi la CSM București, unde a promovat cu echipa în Divizia A1. În sezonul 2010 – 2011 a fost antrenor principal al echipei nationale de juniori a Romaniei, pe care a condus-o la Jocurile Balcanice, unde a câștigat medalia de bronz, fiind promovat antrenor principal la Centrul de Excelență din cadrul Federației Române de Volei. Între 2011 și 2015 a fost, din nou, antrenor principal la CSM București pentru ca apoi să revină în cadrul federației de specialitate ca antrenor responsabil cu evaluarea și pregătirea loturilor naționale ale României la volei masculin.

„Abia aștept să iau primul contact cu jucătorii, am urmărit două meciuri, cel cu Titanii și cel de la București, cu Știința, dar îi știu cât de cât doar pe jucătorii mai vechi. Am venit la ”U” să muncim împreună penru a obține rezultatele pe care și le doresc clubul și suporterii și evident o clasare cât mai bună posibil ” – a declarat pentru u-cluj.ro, Vicențiu Dumitrescu.

La rândul lui managerul Bogdan Ungureanu a spus: „Nu putem afirma că am fost nemulțumiți de munca fostei echipe tehnice dar am constatat că s-a instaurat o anumită rutină, un blocaj în rândul jucătorilor și am considerat că e nevoie de o schimbare. Ne dorim un suflu nou care să dea un nou start, acum până încă suntem la începutul sezonului. De asemenea dorim să profităm de experiența lui Vicențiu Dumitrescu la loturile naționale de juniori în condițiile în care la rândul nostru am întinerit destul de serios grupul de jucători.”

Vă reamintim că echipele de volei ”U” Cluj au suferit înfrângeri în meciurile susținute la finele săptămânii trecute, în deplasare, în cadrul etapei a 2-a a Diviziei A1. Băieții antrenați de Romeo Lotei au fost învinși cu 3-0 (-13, -19, -21) la București, de Știința, în timp ce fetele au cedat la Bacău în meciul cu Știința, de asemenea, cu 3-0 (-15, -17, -18). Ambele formații sunt încă în căutarea primei victorii în campionat, din acest sezon, care poate veni sâmbătă, 23 octombrie, când primesc, în Sala Sporturilor „Horia Demian”, vizita echipelor similare ale clubului SCMU Craiova. Până atunci, la mijlocul acestei săptămâni se vor disputa meciurile din optimile Cupei României. La feminine, partida tur dintre Dacia Mioveni 2012 – ”U” NTT Data și respectiv la masculin, în meci retur, Olimpia Titanii București – ”U” Cluj (în tur, în Sala Sporturilor „Horia Demian a fost 3-0 pentru echipa din capitală).

 

Cristian FOCȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut