Volei A1/f – play out, meci 4 “U” Cluj-CSM Satu Mare 3:2 (21, -16, 20, -23, 9)

Cu 3:1 la general, “U” Cluj rămîne pe prima scenă valorică

Partida cu nr 4 a fost, fără exagerare, de un dramatism rar întîlnit. A fost partida care pe care, fiecare punct cîntărind enorm în economia generală a partidei. Fetele antrenorului Dănuţ CiontoşMonica Puianu, Andreea Niţulescu, Alexandra Ciontoş, Medeea Clăteşteanu, Raluca Bucur/cpt, Alexandra Ariton, Lorena Dancu/libero, Alexandra Bara, Rada Beudean, Ruxandra Dănăilă, Andreea Klein, Carmen Grama – au avut parte de 123 de minute pe care nu le vor uita nici repede, nici uşor. Cum nu le vor uita nici cei prezenţi, alături de echipă într-un decisiv ce părea că nu se mai termină. Sînt convins că Dănuţ Ciontoş a trăit una din partidele memorabile are carierei de antrenor, referindu-mă la partida care poate face “uitate” partidele ca jucător. Un cuvînt de apreciere se cuvine şi managerului Constantin Pâraia, care s-a străduit şi a reuşit să asigure echipei un parcurs liniştit, cursiv şi coerent, într-un moment deloc favorabil sportului românesc de performanţă.

Partida de luni, 30 martie, le-a scos la rampă, statistic vorbind, pe Alexandra Ariton (31 puncte), Raluca Bucur (17 puncte), Alexandra Ciontoş (15 puncte), Medeea Clăteşteanu (11 puncte), libero – ul echipei, Lorena Dancu, făcînd un joc bun de recepţie şi repunere a mingii în joc. Per ansamblu însă, echipa a funcţionat ca un tot unitar, reuşind o preţioasă victorie în faţa unui adversar bătăios, muncitor, bine aşezat în teren şi determinat. La CSM, Vaida a făcut din nou un joc bun (23 de puncte), la fel ca şi Adriana Matei (18 puncte) şi Alexandra Mişca (13 puncte), plus un joc excelent al jucătoarei libero Angelica Podină, veritabil play maker. Cele patru jucătoare amintite ar putea figura în orice team al primei divizii. Am avut de ce şi pentru ce tremura, CSM – ul sătmărean fiind foarte aproape să trimită meciul în partida a 5 – a şi meritul unei echipe bine organizate îi revine antrenorului Adrian Pricop.

U” Cluj în sezonul 2014/2015

Le fete, “U” Cluj îşi realizează obiectivul, rămînerea în A1 şi pentru sezonul următor, performanţă reuşită şi de cealaltă grupare studenţească, SCMU Craiova (3:0 cu Penicilina Iaşi la general). Locul 9 este locul final al grupării studenţeşti clujene în actualul sezon competiţional.

Urmează o pauză nefiresc de lungă, cca patru luni, ce va trebui gestionată judicios. Turneele de beach – volley au îşi au importanţa lor practică, nu sînt suficiente însă.

La băieţi, “U” Cluj accede în turneul de promovare în A1 alături de CSU Timişoara (din seria A2Vest), Tricolorul Ploieşti şi CSM Suceava (din A2Est). Să vedem unde se va desfăşura turneul programat pentru 1 – 3 mai, dorinţa de licitare venind din partea Tricolorului Ploieşti şi mai mult ca sigur şi “U” Cluj.

Pentru jucătorii antrenorilor Romeo Lotei şi Daniel Todoran urmează o lună de pregătiri intense, pentru o comportare care să-i asigure revenirea în A1. Să credem în demersul băieţilor noştri, să fim alături de ei cum am fost şi sîntem alături de fete, să credem în două echipe “U” Cluj în prima divizie a ţării, acolo unde de drept le este locul, prin tradiţie şi rezultate.

Demostene ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie