Vizita Ambasadorul Israelului în România la Cluj-Napoca

Ambasadorul Israelului în România, E.S. David Saranga, s-a aflat, marți, la Cluj-Napoca, unde s-a întâlnit cu primarul Emil Boc și cu vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vákár István.

„Am primit astăzi, la Primăria Cluj-Napoca vizita E.S. Dl David Saranga, Ambasadorul Statului Israel în România. Întâlnirea a vizat identificarea de noi moduri în care putem întări cooperarea bilaterală.

Subiectele discutate au cuprins domeniile inovației, în special IT și cybersecurity, educație și cultură. Desigur, pandemia și contracararea efectelor sale negative au reprezentat o temă importantă a discuției, Israelul fiind recunoscut pentru agilitatea și viteza de implementare a măsurilor anti-Covid-19.

Am prezentat cu această ocazie profilul strategic al orașului nostru, respectiv principalele avantaje competitive pe care le avem, de la resursa umană bine pregătită la ecosistemul local, care demonstrează că prin colaborare orașul se poate dezvolta durabil”, a spus Emil Boc.

Pe durata vizitei la Cluj-Napoca, E.S. a fost însoţit de Bereket Knafo, atașatul Economic și Comercial al Ambasadei Israelului în România iar, din partea Primăriei Cluj-Napoca, au fost prezenți Dan Ștefan Tarcea, viceprimar al municipiului, Ovidiu Cîmpean, director Direcția Generală Comunicare, dezvoltare locală și management proiecte și Emilia Botezan, șef Birou

În cadrul întâlnirii de la CJ Cluj, oficialul străin a împărtășit din experiența Israelului în ceea ce privește gestionarea crizei sanitare provocate de COVID-19, menționând că statul evreu are o campanie de vaccinare eficientă care a dus la scăderea numărului de persoane infectate precum și la deschiderea pieței și a societății.

Pe parcursului vizitei, Excelenței Sale i-au fost prezentate unele dintre cele mai importante proiecte din domeniul sanitar aflate în derulare la nivelul forului administrativ județean, respectiv Spitalul Pediatric Monobloc și Centrul Integrat de Transplant.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut