Visul frumos s-a terminat! U BT a fost eliminată de Ludwigsburg din sferturile BCL

 

Campioana en-titre a baschetului romanesc, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, a fost învinsă, marți seara,  de gruparea germană MHP Riesen Ludwigsburg, cu scorul de 73-79 în manșa decisivă pentru calificarea în Final Four al Basketball Champions League , in ultimul meci din cadrul sferturilor de finala ale Basketball Champions League.

Începutul partidei a fost amânat minute bune, după ce suprafața de joc a fost acoperită de rolele de hârtie aruncate de cei 10.000 de fani care au umplut până la refuz tribunele Sălii Polivalente.

Jordan Hulls înscrie primele puncte ale meciului în favoarea echipei din Germania. Bircevic reface egalitatea rapis, și e 2-2, în min.3. Presiunea publicului este uriașă, iar cel mai bun jucător al oaspeților, Jonah Radebaugh, ratează trei aruncări libere consecutive. Clujenii se precipită, iar Bartolo înscrie de la distanță, 2-5 pentru Ludwigsburg în min.4.  Elevii lui Silvășan sunt mai concentrați pe faza de apărare și preiau conducerea, 9-8, în min.5. Meciul e pe muchie de cuțit, niciuna dintre echipe nereușind să se desprindă pe tabelă. Clujenii ratează două aruncări consecutive, în timp ce Hulls înscrie de ”3”, și se face 11-16 în min.9, scorul final, de altfel, al primului sfert.

Germanii încep mai bine sfertul doi și se distanțează la șapte puncte după aruncarea lui Hulls. Patrick reușește o aruncare grozavă de trei puncte în min.2, iar Clujul se apropie la 4 puncte de adversari, 14-18. Radebaugh aruncă și el perfect de ”3”, iar scorul devine 14-21, în min.3. Cei de la U BT greșesc tot mai mult pe faza de apărare și, în plus, ratează aruncare după aruncare, iar germanii se distanțează, în min.5, la 11 puncte, scor 17-28. Se ajunge la 20-29 în min.7. Sunt nervi mulți în teren, dar și în tribune, după mai multe decizii controversate ale arbitrilor, toate luate în favoarea celor de la Ludwigsburg. Noi ratăm, germanii marchează de două ori la rând de 3 puncte, și așa se ajunge la 20-35 în ultimul minut al sfertului, cea mai mare diferență de scor înregistrată până atunci. E pauză, iar tabela indică 23-37. A fost un sfert adjudecat de Ludwigsburg cu 21-12.

Bircevic începe perfect actul secund cu două ”șuturi” de trei puncte, și se face 29-37! Peste două minute însă, tabela arată 16 puncte în favoarea germanilor, care fructifică perfect greșelile clujenilor, scor 31-47. Justin Simon înscrie specialitatea casei la Ludwigsburg, și mai pune trei puncte în fața clujenilor, 31-50 în min.5. Patrick Richard răspunde pe măsură, și mai reduce din diferență. Oaspeții au 17 puncte avans cu 2 minute înainte de finalul sfertului trei. Jucătorii lui U par depășiti de miza partidei și fac multe greșeli, exact lucrul pe care-l speculează la maxim Ludwigsburg. Sfertul trei se termină egal, 19-19, dar cu 42-56 la general pentru Ludwigsburg.

Început echilibrat al ultimelor zece minute. U BT reeduce diferența la 11 puncte după o aruncare de la distanță, iar antrenorul oaspeților cere time-out. 47-58, în min.4. Sala e în picioare, aruncările ne ies toate, germanii nimeresc inelul, iar diferența se reduce la doar șapte puncte, în min.6. Justin Simon reușește două puncte din aruncări libere, iar Brandon Brown înscrie de sub coș aruncând spectatorii în aer. Sunt doar șapte puncte între cele două echipe cu cinci minute înainte de final, 53-60! Karel Guzman reușește trei aruncări libere perfecte și scorul devine 57-63. Dustin Hogue este eliminat pentru cinci greșeli personale. Se joacă tare de tot, iar Mihai Silvășan cere time-out, cu trei minute și jumătate înainte de final, și germanii au nouă puncte în față. Două greșeli consecutive ale clujenilor, și Ludwigsburg se distanțează din nou la 11 puncte. Este eliminat și Silvășan după proteste la adresa arbitrilor. Este 64-70, cu 60 de secunde rămase din joc. Finalul se joacă cu pulsul la 200, Guzman aduce pe U la doar 4 puncte distanță. Germanii au experiență însă și își păstrează avantajul în ultimele secunde. Scor final: 73-79 pentru Ludwigsburg, dar clujenii ies cu fruntea sus dintr-un sezon incredibil făcut în Liga Campionilor.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut