Vinuri din producția USAMV Cluj-Napoca, la Central Park Wine Festival

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca participă, în premieră, cu vinuri din producția proprie, Vinea Apoldia Maior, la Central Park Wine Festival, eveniment care va avea loc în perioada 26-29 august, în Parcul Central ”Simion Bărnuțiu”.

„În anul 2020, USAMV Cluj-Napoca a achiziționat podgoria de 65 de hectare de la Apoldu de Sus, la 28 de kilometri de Sibiu, în drumul spre Sebeș, și a redenumit-o Stațiunea Viticolă ”Vinea Apoldia Maior”. Soiurile nobile albe cultivate sunt Sauvignon Blanc, Traminer Roz, Riesling Italian, Pinot Gris și Muscat Ottonel, soiuri din care se produc anual aproximativ 400.000 de litri de vin. Din producția de struguri a anului 2020 s-au născut 10 vinuri noi Vinea Apoldia Maior – 4 monosepaje/ soiuri pure (Sauvignon Blanc, Traminer Roz, Riesling Italian și Pinot Gris) și 6 cupaje, împărțite în două colecții: Academicum și Aurum Terras. Din colecția Academicum fac parte Laureatus, Eruditus, Docentus, iar din colecția Aurum Terras fac parte Catanas, Amlas, Secas, cupaje cu nume simbolice, din sfera academică și din cea a ținutului, care doresc să reflecte totodată și caracterele vinurilor” – informează reprezentanții universității.

Potrivit acestora, la Central Park Wine Festival, USAMV Cluj-Napoca va participa cu patru etichete, două monosepaje (soiuri pure) – Sauvignon Blanc și Traminer Roz -, respectiv cu două cupaje, Eruditus (din colecția Academicum), și Amlas (din colecția Aurum Terras).

La standul USAMV Cluj-Napoca, vizitatorii vor avea ocazia să deguste și să achiziționeze vinurile prezentate, să ceară informații sau sfaturi specialiștilor universității și să se bucure de prezența muzicianului și compozitorului Ovidiu Lipan Țăndărică, oaspetele USAMV în cursul serii de vineri, 27 august.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut