VIDEO | Sabău rămâne cu picioarele pe pământ: ”Obiectivul pe care-l avem e departe de a fi îndeplinit”

Universitatea Cluj a învins liderul SuperLigii, Farul Constanța, cu 2-0 (1-0) după un meci absolut admirabil făcut de ”Șepcile roșii”. Ioan Ovidiu Sabău recunoaște că e cel mai bun meci făcut de echipa sa de la reîntoarcerea pe banca tehnică a Universității, dar spune că mai e mult de muncă până la salvarea de la retrogradare.

”În primul rând vreau să-i felicit pe jucători pentru că au avut curaj și încredere în ei, au făcut exact ceea ce ne-am pus de acord, cum să abordăm acest joc. Aveam emoții pentru că am jucat în șase zile trei jocuri și nu știam dacă putem duce jocul în presing chiar de la început și să nu lăsăm adversarul să joace. Cred că am câștigat acest meci în primul rând la capitolul determinare, cred că ne-am dorit mai mult ca ei să câștigăm acest joc. Cred că aici i-am surprins, nu se așteptau să avem o astfel de reacție, de aceea sunt foarte, foarte mulțumit de cum au arătat jucătorii, de cum s-a implicat echipa.

E un moment bun, nu pot să spun că n-am realizat nimic, dar obiectivul pe care-l avem e departe de a fi îndeplinit, și eu sunt foarte apăsat de acest obiectiv. Mă bucur doar o zi-două, și din nou trebuie să-i pregătesc pe jucători din punct de vedere fizic și mental, me așteaptă un play-out foarte echilibrat.

Sper să nu fie nimic grav cu Nistor, are o ușoară contractură. Pentru noi e un jucător foarte important , foarte implicat, un om foarte responsabil iar echipa are nevoie de el. Sper să nu fie o accidentare gravă.

Ese un obiectiv îndeplinit pentru mine acest meci, dar pentru mine, dar ma voi putea bucura și relaxa cu adevărat doar atunci când știu că această echipă este salvată. Lucrurile se pot schimba rapid, astăzi te aplaudă lumea și te iubește, mâine te înjură. Ai pierdut două-trei meciuri și s-a terminat, nu mai ești bun de nimic sau faci totul greșit. Și atunci, trebuie să mențin acest echilibru, la fel modestia și umilința, să înțeleagă că trebuie să o luăm de la capăt de luni. Le-am și spus, am avut două meciuri bune, hai să nu ștergem cu buretele ce am făcut.

Hagi e unic în felul lui, îl apreciez pentru tot ce a făcut, dar nu poți să nu te gândești la tine în primul rând, la satisfacția pe care o ai atunci când faci puncte, atunci când ești acolo în zona aceea periculoasă.

A fost, cred, cel mai bun meci de când am preluat această echipă, ținând cont și de ce adversar am întâlnit.

Sperăm să avem o aceeași stabilitate financiară ca și până acum, la fel sperăm să nu jucăm departe de Cluj. Am înțeles că gazonul intră în refacere, și va trebui să jucăm în deplasare, ceea ce va fi foarte greu”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău, la conferința de presă de după victoria împotriva Farului.

Sandu Mureșan

Vezi conferința de presă integrală a lui Ioan Ovidiu Sabău:

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut