Victorie uriașă a Universității Cluj în fața Petrolului! Alb-negrii, la doar trei puncte de primul loc

U Cluj a câștigat în stil de mare campioană confruntarea de marți seara de pe Cluj Arena, împotriva liderului Ligii a II-a, Petrolul Ploiești, și a trecut pe locul doi în clasament. În fața a peste 10.000 de spectatori, clujeni au evoluat perfect, reușind un extrem de spectaculos 3-0 la pauză.

Clujenii s-au aruncat în atac încă din startul partidei, iar, în min.4, Hofman șutează pe colțul scurt, dar portarul Petrolului reține în doi timpi. Peste alte două minute însă, Avram nu mai poate face nimic în fața lui Tescan, care reia necruțător sub transversală din marginea careului mic. 1-0! Început perfect pentru Universitatea, iar tribunele sunt în extaz. Alb-negrii continuă să înghesuie Petrolul în jumătatea proprie, iar în min.11 Ely Fernandes trimite în bară, iar apoi mingea este trimisă în corner. De aici, Boiciuc deviază cu capul, iar Hofman, trimite peste poartă. Golul plutește în aer, și, într-adevăr, se face 2-0 în min.18: Pîrvulescu centrează peste toată apărarea oaspeților, și Florin Ilie trimite imparabil cu capul în plasa porții Petrolului. Liderul își revine cu greu din pumni, și are o ocazie de gol în min.23, dar reluarea lui Diarra nu-i face deloc probleme lui Gorcea. În min.26, scorul ia proporții, Tescan reușind ”dubla” după o nouă centrare a aceluiași Pîrvulescu. 3-0 pentru U! Petroliștii își revin încet din șocul administrat de Universitatea, și ratează două ocazii mari de gol în minutele 30 și 33, când Meijers și Tucaliuc trimit balonul în transversală, ultimul dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri. Pauză pe Cluj Arena. U Cluj conduce cu un neverosimil 3-0 în fața liderului clasamentului din Liga a II-a, de care s-a apropiat la doar trei puncte!

Ploieștenii încep repriza secundă în atac, dar ocazia cea mai mare vine, în min.54, de la clujeni, dar, pe un contraatac trei contra unu, Ely Fernandes ratează total preluarea balonului într-o fază de unu la unu cu portarul Avram. În min.56, Erik Lincar face prima modificare: iese Tescan, și intră Haită. Contraatac fulgerător al oaspeților, în min.63, Măzărache scapă sigur spre poarta clujeană, iar Gorcea îl faultează pe acesta: penalty! Diarra, execută perfect lovitura de la 11m, min.64, și este 1-3! Același Diarra are o șansă uriașă de gol, min.70, dar după ce-l driblează pe Gorcea intră în unghi închis, iar reluarea sa nu nimerește cadrul porții goale a clujenilor! În min.75, golgheterul Petrolului iese de pe teren accidentat, iar oaspeții vor evolua restul meciului în doar 9 jucători de câmp, după ce Nae Constantin epuizase deja toate schimbările avute la dispoziție. Lincar trimite și el în teren forțe proaspete: intră Marius Ciobanu și Ioan Filip, și merg la cabine Hofman și Ely Fernandes. Min.86, două noi modificări în echipa Universității: intră Sergio Ribeiro și Vali Alexandru, și ies de pe teren Roberto Romeo și Boiciuc. Nu se mai întâmplă nimic spectaculos până la final, iar U Cluj reușește o victorie de senzație împotriva liderului! Universitatea Cluj a ajuns astfel la nouă meciuri consecutive fără eșec în Liga 2, toate disputate în 2022.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut