Victorie categorică pentru baschetbalistele Universității Cluj la debutul în Cupa României

Universitatea Cluj a câștigat de o manieră categorică primul meci din noua ediție a Cupei României la baschet feminin, disputat marți, în Sala Sporturilor „Horia Demian” în compania echipei CSTBv CSU Olimpia Brașov.

A fost 75-51 pentru clujence, pe sferturi 22-12, 22-17, 19-16 și 12-6, scor care dă acestora prima șansă la calificarea în Final 8 al Cupei României.

La finalul întâlnirii, antrenorul Ioannis Koukos a declarat pentru u-cluj.ro: „După provocarea din EuroCoup, iată-ne la debutul sezonului intern odată cu meciurile din Cupa României. A fost prima evoluție pe teren propriu și am jucat la nivelul la care ne așteptam. Fără Alexandra Uiuiu, o jucătoare importantă în echipa noastră dar încă nerefăcută după accidentarea din Grecia, celelalte fete au respectat 100% planul de joc stabilit pentru această întâlnire, am avut o agresivitate pozitivă și am luptat până în ultimele secunde. Știu că este încă devreme dar sper să continuăm pe aceeași linie și să repetăm această performanță de cât mai multe ori în acest sezon.”

Elisabeth Pavel a fost cea mai bună de la ”U”, cu 24 de puncte şi 13 recuperări. Alexis Pana a contribuit cu 14 p, 5 rec, 10 pase decisive, iar Veronika Liubineţ, cu 16 p, 9 rec. MVP-ul echipei de sub Tâmpa a fost Ecaterina Armanu, cu 24 p, 7 rec.

Partida retur dintre CSTBv CSU Olimpia și Universitatea Cluj se va disputa sâmbătă, de la ora 18, în Sala „Dumitru Popescu Colibași” din Brașov.

Se vor califica la turneul Final 8 câştigătoarele dublelor manşe din primul tur, precum şi echipa învinsă la cea mai mică diferenţă din cele cinci confruntări. CSM Târgu Mureş s-a calificat la turneul final, beneficiind de retragerea din competiţie a echipei KSE Târgu Secuiesc. Pentru turneul Final 8 este deja calificata Sportul Studenţesc, din postura de „lucky team”.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut