Veștile proaste continuă la Cluj

La Cluj au fost raportate, sâmbătă, 200 de cazuri de infectare cu coronavirus și nouă decese în rândul bolnavilor internați la ATI cu noul virus.

În prezent, la secțiile ATI din județ sunt internate 94 de persoane. De asemenea, la spitalele dedicate tratării bolnavilor de COVID din județul Cluj sunt 744 de pacienți, din care 672 din județul Cluj. Până în prezent, în județul Cluj s-au înregistrat 800 de decese din cauza coronaviruslului, 509 dintre cei care au fost răpuși de COVID fiind clujeni.

Cât privește indicii de infectare, pe judeţ sunt în scădere (5,35).

De la începutul campaniei de vaccinare, s-au imunizat 200.423 persoane.

Autoritățile au anunșat că alte 139.200 doze de vaccin Vaxzevria vor ajunge duminic, 18 aprilie a.c., la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Până în prezent, țara noastră a recepționat 1.378.000 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie, 449.611 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

Începând din data de 16 aprilie, cei care vor să se vaccineze cu AstraZeneca (Vaxzevria) o pot face pe loc, fără a mai fi nevoie de programare. Există o veste bună și pentru celelalte persoane, care așteaptă să se vaccineze cu Pfizer și Moderna: platforma de programare a fost optimizată, iar acum se poate vedea atât poziția în lista de așteptare, cât și capacitatea de vaccinare a centrului respectiv, anunță autoritățile.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut