Vești bune în privința ratei de infectare cu COVID la Cluj

Rata de infectare cu coronavirus continuă să scadă atât la nivelul județului Cluj, cât și în municipiul Cluj-Napoca, potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj. Astfel, duminică, în județ a fost declarată o rată de de 5,16, ieri pragul de infectare era de 4,61. Și la Cluj-Napoca veștile sunt bune din acest punct de vedere. Potrivit datelor oficiale, marți rata de îmbolnăvire cu noul virus a fost de 4,80 de cazuri la mia de locuitori după ce duminică incidența a fost de 5,49. Dacă rata de infectare la Cluj-Napoca va continua să scadă și va ajunge să fie mai mică de patru cazuri la mia de locuitori, restricțiile impuse în weekend privind privind circulația începând cu cinci dimineața și până la ora 22 vor fi înlăturate. De asemenea, operatorii economici vor putea să-și desfășoare activitatea între în intervalul orar 5-21.

Cea mai mare rată de infectare în județul Cluj a fost înregistrată marți la Sânmartin – 8,68 cazuri la mia de locuitori și la Câmpia Turzii-8,18. Comunele în care nu a fost declarat niciun caz de COVID în ultimele 14 zile sunt: Aiton, Ciucea, Câțcău și Ploscoș.

Prefectura Cluj a anunțat că în comuna Sâncraiu se impun următoarele măsuri după ce rata de infectare a ajuns la 6.51 cazuri la mia de locuitori: se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00-5.00, iar în celelalte zile ale săptămânii (de luni până joi) se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22.00-5.00; se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 5.00-18.00, iar în celelalte zile ale săptămânii (de luni până joi) magazinele care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, trebuie să își organizeze și să își desfășoare activitatea în intervalul orar 5.00-21.00.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut