Veste mult așteptată de clujeni: Se (re)deschide Oserul

Cunoscutul târg de vechituri din Cluj-Napoca se redeschide sâmbătă, 3 iulie, dar atât cu vânzători, cât și cu vizitatori vaccinați ori testați COVID-19.

Primăria deschide Oserul începând de sâmbătă, 3 iulie. „Ne bucurăm de faptul că după un efort de durată reușim să redeschidem și acest obiectiv. Sâmbătă redeschidem Târgul de vechituri din Cluj-Napoca după o lungă perioadă de așteptare, cu avizul DSP”, arată primarul Emil Boc. Târgul va fi deschis în fiecare sâmbătă, între orele 07:00-18:00. Oserul are o suprafață de 4 ha, cuprinzând 15 hale acoperite, dintre care una pentru alimentație publică, precum și o parcare cu o capacitate de 300 locuri.

Pentru a respecta măsurile de siguranță au fost amenajate fluxuri separate de intrare/ieșire, s-au montat dispensere cu dezinfectant, coșuri speciale pentru măștile de protecție uzate și marcaje informative privind păstrarea distanțării sociale. Important de știut este faptul că doar oamenii care sunt vaccinați, au test COVID-19 negativ în ultimele 48 de ore sau cei care aduc o dovadă de anticorpi vor avea acces. „Cel mai probabil că la Oser se va putea intra cu respectarea uneia dintre cele patru alternative democratice. Fie vaccinat cu ambele doze și zece zile de la a doua doză, fie test PCR negativ în ultimele 48 de ore sau una act medical care demonstrează că ai avut COVID-19 și analizele arată că ești imunizat. Mai există și varianta testului antigen rapid care se poate face la fața locului.”, a spus Emil Boc. Oserul s-a închis anul trecut, în luna martie, din cauza pandemiei de coronavirus.

Cristian FOCȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut