Veste bună pentru românii care vor să călătorească în SUA

Guvernul va continua să lucreze pentru îndeplinirea condiţiilor tehnice privind accederea României la Visa Waiver, a declarat, joi, prim-ministrul liberal Nicolae Ciucă, care a subliniat că proiectul de lege depus în Senatul SUA ce recomandă includerea ţării noastre în acest program creează o perspectivă certă pentru realizarea unui obiectiv de politică externă aşteptat de mulţi ani de români.

„În toate discuţiile şi întrevederile cu oficiali ai Statelor Unite ale Americii am subliniat cât este de important dreptul la libera circulaţie pentru mediul de afaceri şi pentru cetăţenii României, aliat puternic şi de încredere al partenerilor transatlantici. În acţiunile noastre comune, în colaborarea bilaterală şi la nivelul Alianţei Nord-Atlantice, ţara noastră a dovedit susţinerea fermă a idealurilor şi valorilor democratice, dar şi angajamentul pentru progres şi dezvoltare. Avem o colaborare excelentă cu Ambasada Statelor Unite la Bucureşti şi cu doamna ambasador Kathleen Kavalec, căreia îi mulţumesc pentru deschidere şi susţinerea proiectelor româneşti. Includerea României în Programul Visa Waiver va fi, aşadar, nu doar un răspuns firesc al demersurilor noastre diplomatice, ci şi un nou argument pentru consolidarea relaţiilor bilaterale”, a declarat liderul PNL, Nicolae Ciucă.

El a reiterat angajamentul Executivului în vederea îndeplinirii de către ţara noastră a condiţiilor tehnice privind includerea în Programul Visa Waiver.

„La nivelul Guvernului vom continua să lucrăm pentru îndeplinirea condiţiilor tehnice. Am exprimat acest angajament al Guvernului inclusiv la întâlnirea avută recent cu asistentul principal adjunct al secretarului de stat din cadrul Biroului pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Departamentul de Stat al SUA, Dereck J. Hogan, aflat la Bucureşti pentru a participa la reuniunea Dialogului Strategic România – SUA. Avem susţinerea partenerilor noştri, dar şi voinţa politică şi instituţională pentru a ne alătura Programului Visa Waiver cât mai curând posibil şi a oferi antreprenorilor şi tuturor cetăţenilor români dreptul binemeritat de a călători fără vize în Statele Unite ale Americii”, a transmis Nicolae Ciucă.

Senatorii americani Richard Durbin, numărul doi în eşalonul conducerii democrate din Senatul SUA, şi Jeanne Shaheen, preşedintele Subcomitetului pentru Europa din cadrul Comitetului pentru Relaţii Externe al Senatului Statelor Unite, au introdus miercuri un proiect de lege care recomandă includerea României în Programul Visa Waiver, a informat joi Ambasada României în Statele Unite ale Americii într-un comunicat de presă.

Iniţiativa legislativă vine în continuarea unei vizite pe care cei doi senatori au efectuat-o luna trecută în România, a precizat sursa citată.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut