Vârsta de pensionare NU va crește, iar durata stagiului complet de cotizare NU se va modifica

Proiectul legislativ de reformă a legii pensiilor nu va majora vârsta de pensionare şi nu va modifica durata actuală a stagiului complet de cotizare, se menționează într-un comunicat al Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

„Atragem atenția că viitoarea lege nu prevede majorarea vârstei de pensionare, iar proiectul la care se face referire în caietul de sarcini este cel care a fost deja aprobat de Guvern, care este în dezbatere în Parlament şi dă posibilitatea rămânerii în activitate până la 70 de ani celor care doresc. (…) Actuala lege a pensiilor publice (Legea nr. 263/2010) prevede că stagiul complet de cotizare este de 35 de ani. Acest stagiu va rămâne neschimbat în viitoarea lege”, se precizează în comunicat.

Totodată, legislația pe subiectele reformei pensiilor şi reformei legii salarizării din fonduri publice va fi elaborată de specialiștii Ministerului Muncii, potrivit comunicatului MMPS.

Ministerul Muncii a făcut aceste clarificări după apariția în spațiul public a unor informații privind reformele în domeniile pensiilor și salarizării din fonduri publice.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut