Vânzarea diviziei Steel TeraPlast, aprobată și de sârbi

TeraPlast a anunțat că Autoritatea pentru Protejarea Concurenței din Serbia a emis avizul favorabil pentru vânzarea acțiunilor deținute de companie în cele 3 firme din divizia Steel a Grupului TeraPlast către Kingspan Group.

Acesta este al doilea și ultimul aviz necesar pentru finalizarea tranzacției. În 12 ianuarie, și Comisia Europeană a avizat vânzarea TeraSteel și Wetterbest. Transferul acțiunilor de la TeraPlast către Kingspan Group va avea loc în 26 februarie, când TeraPlast va încasa prețul tranzacției.

TeraPlast este compania-mamă a Grupului TeraPlast, controlat de omul de afaceri clujean Dorel Goia, și format din companiile TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraPlast Folii Biodegradabile și Somplast. Din iulie 2008, TeraPlast este listată la Bursa de Valori București (BVB) sub simbolul TRP, iar acțiunile companiei sunt incluse în indicele de referință BET al BVB și în indicii TotalCap și MicroCap ai FTSE Russell.

Kingspan Group este o companie irlandeză specializată în producția de materiale de construcții cu sediul în Irlanda, care deține 159 de fabrici, peste 15.000 de angajați, și își comercializează produsele în peste 70 de țări.

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut