Valul de îmbolnăviri cu coronavirus din județul Cluj nu mai slăbește

Doisprezece pacienți la terapie intensivă și 81 de persoane confirmate cu COVID-19. Acesta este bilanțul din ultimele 24 de ore din județul Cluj în privința pandemiei de coronavirus.

Cu un nivel de incidență cu mult peste media națională, Clujul se confruntă cu un val de îmbolnăviri cu coronavirus care nu mai slăbește. Situația este similară cu cea de anul trecut. Fluxul de pacienți care se internează în spitalele clujene dedicate tratării COVID și în unitățile de terapie intensivă este tot mai mare. Dacă săptămâna trecută erau aproximativ 100 de persoane internate cu COVID, luni erau tratați în spitale 141 de pacienți.

Potrivit datelor transmise de Prefectură, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 569 de teste. Dintre acestea, 142 au fost pentru diagnostic grupe de risc, 16 teste efectuate la cerere și 411 teste rapide. Până în acest moment s-au realizat 623.617 de teste, la nivelul județului Cluj.

Rata de infectare cu coronavirus în județul Cluj a ajuns la 0,65 cazuri la mia de locuitori. Cea mai mare incidență de infectare în județul Cluj este în continuare în comuna Mărgău-14,27 cazuri la mia de locuitori.

Județul Cluj se situează pe locul doi la nivel național în ceea ce privește infectările cu COVID din ultimele 24 de ore. Pe primul loc se află Bucureştiul cu 104 de cazuri, iar Ilfovul este plasat pe locul trei cu 68 de cazuri noi.

Cele mai puţine cazuri s-au înregistrat în judeţele Covasna – 1, Hunedoara – 1, Brăila – 3, Sălaj – 3.

Toate judeţele şi municipiul Bucureşti rămân în scenariul verde din punctul de vedere al infectărilor cu noul coronavirus, cea mai mare incidenţă la mia de locuitori fiind în judeţul Ilfov – 0.93.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut