Valeriu Gheorghiță: Începând de marți, vom avea circa 80.000 de persoane vaccinate zilnic

Președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), dr. Valeriu Gheorghiță, a declarat duminică seara că, începând de săptămâna viitoare, aproximativ 80.000 de persoane vor fi vaccinate zilnic cu ser anti-COVID, informează AGERPRES.

„Începând (…) de marți, vom avea circa 80.000 de persoane vaccinate. Avem în momentul de față aproximativ 80.000 de persoane în fiecare zi care sunt deja programate și au ocupat un loc în centrele de vaccinare, circa 60.000 sunt cu Pfizer, circa 10.000 cu Moderna, restul cu AstraZeneca”, a spus medicul la Digi 24.

El a amintit că din data de 14 aprilie vor începe rapelurile pentru AstraZeneca. „Cred că, dacă am fi avut o adresabilitate crescută și pentru vaccinul AstraZeneca, în momentul de față eram la cel puțin 80.000 de persoane vaccinate pe zi”, a afirmat Gheorghiță.

Potrivit acestuia, în ultimele zile s-a lucrat pentru operaționalizarea a peste 170 de cabinete noi de vaccinare, dintre care 144 vor folosi serul de la Pfizer, iar alte aproximativ 30 vaccinul AstraZeneca. „Au început notificări. (…) pot să vă spun că au fost peste 97.000 de notificări și peste 70.000 de persoane programate doar în 24 de ore”, a mai spus președintele CNCAV. El a susținut că, în următoarele două-trei zile, persoanele care se programează la vaccinare vor putea vedea câte persoane au înaintea lor și care este ritmul de vaccinare la centrul respectiv.

„Prioritatea a fost operaționalizarea acestor centre noi, însă în următoarele două-trei zile va fi disponibilă și această cerință operațională de a afișa numărul de persoane care se află în față și care este ritmul de vaccinare în centrul respectiv (…) Pot să vă spun că în momentul de față avem 1.151 de centre, din care 792 de centre sunt cu vaccin de la Pfizer, circa 84 sunt centre cu vaccin de la Moderna, circa 275 sunt centre care primesc vaccin de la AstraZeneca. În perioada următoare vor fi deschise toate centrele de la nivel național care au fost pregătite prin alocare suplimentară de vaccinuri de la Pfizer și respectiv de la Moderna, iar pe centrele cu AstraZeneca în care ritmul de vaccinare a scăzut substanțial vom aloca foarte probabil vaccin de la Johnson and Johnson”, a mai spus coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut