Valeriu Gheorghiță: Echipe mobile vor vaccina personalul din învățământ

Președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiță, a declarat că imunizarea personalului din învățământ va fi realizată cu ajutorul echipelor mobile, arătând că o decizie în acest sens va fi luată la sfârșitul acestei săptămâni.

„Încercăm să punem în practică vaccinarea cu prioritate a personalului din învățământ, ceea ce include tot personalul din creșe, din grădinițe și cadrele didactice din școala primară, gimnazială, licee și cadrele didactice din sistemul universitar. Această etapă va fi realizată cu ajutorul echipelor mobile de vaccinare. Este un scenariu care încă nu este definitivat. Foarte probabil, locația în care se va efectua vaccinarea cu echipe mobile este în casa corpului didactic din fiecare județ, unde se asigură vaccinarea personalului din sistemul de învățământ preuniversitar și, respectiv, în centre de vaccinare organizate în cadrul universităților, spații aferente universităților în județele în care avem aceste universități în activitate”, a spus Valeriu Gheorghiță.

El a precizat că decizia va fi luată la sfârșitul acestei săptămâni, în baza datelor care urmează să fie centralizate de la Ministerul Educației. „Noi așa credem, că la 1 martie vom fi în măsură să începem vaccinarea cu prioritate a personalului din învățământ”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Potrivit acestuia, până în prezent, s-au vaccinat în jur de 30.000 de cadre din învățământ, iar peste 120.000 sunt programate.

Președintele CNCAV a arătat că se are în vedere și atribuirea cu prioritate de vaccinuri în județele cu creștere mare a ratei de incidenței de cazuri de infectare cu SARV-CoV-2. „Strategia națională de vaccinare împotriva COVID-19 prevede, printre alte criterii medicale, și criteriul epidemiologic care ne permite alocarea cu prioritate a vaccinurilor în județele care înregistrează o creștere disproporționat de mare a ratei de incidență cumulată a cazurilor de COVID-19 față de media națională. Urmează să se definească acest prag de incidență de la care luăm în calcul atribuirea cu prioritate a acestor vaccinuri, să definim perioada pentru care trebuie să înregistrăm această creștere, moment în care se declanșează un mecanism prin care vor fi organizate centre de vaccinare sau vor fi deschise noi linii de vaccinare în județul respectiv, pentru a crește și a accelera campania de vaccinare în județele afectate”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut