Valeriu Gheorghiță: De vineri, cei care doresc să se vaccineze anti-COVID se pot prezenta direct la centrele de imunizare

Președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că, începând de vineri, există posibilitatea ca persoanele care doresc să se imunizeze să se poată prezenta direct, fără programare, la centre.

„Începând de vineri, 7 mai, ne propunem să avem următoarea modalitate de prezentare la centrele de vaccinare. Pentru că vinerea se face aprovizionarea centrelor de vaccinare pe perioada zilelor de sâmbătă, duminică și luni, foarte probabil că vom stabili următoarea modalitate: persoanele de peste 60 de ani se vor prezenta direct la centrele de vaccinare fără programare. De asemenea, restul persoanelor care doresc să se vaccineze se vor prezenta după ora 14:00 până la finalul programului, la ora 20:00, fără programare. Menționez pentru persoanele de peste 60 ani că se pot prezenta pe tot parcursul intervalului de lucru, de la 8:00 dimineața, la ora 20:00”, a precizat Gheorghiță, într-o conferință de presă, conform AGERPRES.

El a subliniat că prioritate vor avea persoanele programate prin platformă. „Suplimentar, în funcție de capacitatea de vaccinare a centrului, vor fi eliberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centrele de vaccinare. Un centru dacă are capacitate de 100 de persoane și are 50 de persoane programate, va elibera bonuri pentru 50 de persoane suplimentare care se vor prezenta. Cei care se prezintă suplimentar, eventual, pot să fie trecuți pe o listă separată și să se prezinte a doua sau a treia zi eșalonat în funcție de numărul celor care se adresează centrelor de vaccinare”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Potrivit acestuia, există posibilitatea ca această modalitate de vaccinare să crească numărul de doze irosite.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut