Valeriu Gheorghiță: 8.912 cazuri de reacții adverse post-vaccinale, raportate

Președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea anti-COVID (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, a declarat, marți, că, până luni, au fost raportate 8.912 de cazuri de reacții adverse post-imunizare, informează AGERPRES.

„La nivel național, până la data de 22 martie, au fost raportate în total 8.912 cazuri RAPI – reacții adverse postvaccinale indezirabile, cu o rată de raportare de circa 3,4 la o mie de doze administrate”, a afirmat Valeriu Gheorghiță, într-o conferință de presă.

El a indicat că, în perioada 15 martie – 21 martie, au fost raportate 1.497 de reacții adverse post-vaccinale, 95% din acestea fiind raportate la Agenția Națională a Medicamentului, restul la Institutul Național de Sănătate Publică.

„Vârsta mediană a persoanelor care au raportat RAPI a fost de 40 de ani și 64% dintre persoane erau de sex feminin. În ceea ce privește totalul persoanelor care au raportat reacții adverse pe tip de manifestări de RAPI: 81% sunt reacții adverse de tip durere locală, tumefacție, erupție cutanată la locul de administrare, oboseală, febră, frison; 48% dureri musculare sau articulare, 46% cefalee, 16% reacții digestive. Nu au fost raportate cazuri de șoc anafilactic, nu sunt în momentul de față în investigare reacții severe”, a precizat șeful CNCAV.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut