Valeriu Gheorghiță: 28% dintre persoanele programate la vaccinare cu serul AstraZeneca au anulat imunizarea

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat marți că aproximativ 28% dintre persoanele care și-au confirmat programarea la vaccinare cu serul AstraZeneca nu s-au prezentat și și-au anulat programarea.

„Mai ales din perioada lunii martie, de când au început aceste semnale de evenimente tromboembolice, până la acest moment au fost peste 207.000 de anulări în platformă, iar dintre persoanele programate, care și-au confirmat programarea, avem circa 99.000 de persoane care nu s-au prezentat, care și-au anulat programarea, ceea ce reprezintă 28% dintre cei care confirmaseră programarea. Da, este un procent mare. Avem aproape 1/3 dintre persoanele programate care nu s-au prezentat. Este clar un aspect pe care l-am sesizat cu toții. (…) Apreciem absolut firească și legitimă ezitarea oamenilor la acest moment. Este nevoie de mai multă informare. Avem nevoie de mai multe informații oficiale de la Agenția Europeană a Medicamentului și pot să vă asigur pe toți că și noi, la rândul nostru, cei care luăm decizii, avem nevoie de mai multe informații”, a spus medicul militar, citat de AGERPRES.

El a precizat că în România nu au fost confirmate cazuri de tromboză de „sinus venos cerebral” asociate cu vaccinarea.

„Sunt cazuri, de altfel extrem de rare, care merg de la o frecvență de la unu la 100 de mii, până la unu la un milion, în funcție de numărul de cazuri raportate în fiecare țară. Cred că trebuie să așteptăm precizările Agenției Europene a Medicamentului, stabilirea frecvenței, stabilirea unui profil de risc și, de asemenea, recomandările pe care, repet, cu toții le așteptăm”, a mai spus reprezentantul CNCAV.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut