Valeriu Gheorghiță: 25.178 de persoane confirmate cu infecție cu SARS-CoV-2 după vaccinare

Un număr de 25.178 de persoane au fost confirmate cu infecție cu SARS-CoV-2 după vaccinarea anti-COVID, a declarat, marți, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind imunizarea anti-COVID, Valeriu Gheorghiță.

El a precizat, într-o conferință de presă, că 21.316 persoane au fost confirmate cu infecție cu noul coronavirus după vaccinarea cu prima doză. „De la debutul campaniei de vaccinare, până la data de 25 aprilie, (…) 0,7% din totalul persoanelor vaccinate cu o doză (…) au avut un test pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2. În ceea ce privește mediana timpului de la administrarea primei doze și până la confirmarea infecției cu SARS-CoV-2, aceasta a fost de 11 zile. Practic, în prima parte, până la apariția anticorpilor, până la momentul în care cresc anticorpii protectori, ceea ce înseamnă că era o fereastră vulnerabilă, în care persoana respectivă nu era protejată din punct de vedere imunologic”, a explicat șeful CNCAV, citat de AGERPRES.

Potrivit acestuia, și 3.862 de persoane care se vaccinaseră anti-COVID și cu a doua doză au avut test pozitiv la infecția cu SARS-CoV-2. „După cea de-a doua doză, au fost confirmate cu un test pozitiv un număr de 3.862 de persoane, ceea ce reprezintă 0,2% din totalul persoanelor vaccinate cu doza doi, intervalul mediu de timp fiind de circa 24 de zile”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut