Valeriu Gheorghiță: 12.238 de cazuri de reacții adverse după vaccinarea anti-COVID

Președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiță, a declarat marți că, la nivel național, până în data de 12 aprilie, au fost raportate, în valoare absolută, 12.238 de cazuri de reacții adverse, ceea ce înseamnă o rată de raportare de 3,3 la mia de doze administrate.

Conform șefului CNCAV, în săptămâna 5 – 11 aprilie, la nivel național au fost raportate 1.012 reacții adverse, peste 96% fiind raportate la ANM, restul la Institutul Național de Sănătate Publică, informează AGERPRES.

„Vârsta medie a persoanelor care au raportat reacții adverse a fost de 39 de ani, 63% din aceste persoane fiind de sex feminin. În funcție de severitatea manifestărilor – nu au fost înregistrate în această perioadă reacții severe, majoritatea, adică restul reacțiilor adverse, fiind clasificate ca nesevere. Din totalul persoanelor pentru care s-au raportat reacții adverse, cele mai frecvente manifestări au fost de tipul durere, tumefacție, erupție cutanată la locul de administrare, oboseală, febră, frison – în procent de 71%, 43% au prezentat dureri de cap, cefalee, 38% – dureri musculare sau articulare, 18% – reacții digestive. Nu au fost înregistrate în această săptămână cazuri de șoc anafilactic”, a informat șeful CNCAV, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut