Vaccinarea antigripală – gratuită pentru întreaga populație

Ministerul Sănătății a anunțat, joi, că extinde vaccinarea antigripală gratuită pentru întreaga populație.

Vlad Voiculescu a aprobat extinderea campaniei de vaccinare antigripală anuală a Ministerului Sănătății pentru toate grupele populaționale, fără a mai exista o prioritizare la vaccinare impusă de grupele de risc.

“Este necesar ca vaccinarea antigripală să continue și în această perioadă de pandemie, prevenirea îmbolnăvirilor de orice fel este esențială. Riscurile de co-infecție COVID cu gripă duc la forme grave de boală, fapt demonstrat științific” – a declarat ministrul Vlad Voiculescu.

În cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită anuală a Ministerului Sănătății sunt imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, personal medical, precum și gravide.

Ministerul Sănătății reamintește populației că vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă și recomandă celor care doresc vaccinul să îl solicite gratuit medicilor de familie.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut