USR: Protest la Cotroceni în prima zi de şcoală – Iohannis a promis ”România educată”, dar a livrat „România eşuată”

Parlamentari ai USR au anunţat, luni, că au protestat în faţa Palatului Cotroceni pentru a transmite, cu ocazia începerii anului şcolar, preşedintelui Klaus Iohannis un mesaj, un semnal de alarmă că şcoala românească este într-o situaţie mult mai gravă decât în urmă cu 9 ani.

„Pentru mai bine de 2,9 milioane de copii a început astăzi un nou an şcolar sub semnul eşecului şi al haosului. Părinţii, copiii şi profesorii sunt tot mai nemulţumiţi, în timp ce Guvernul PSD-PNL, girat de preşedintele Iohannis, taie din finanţările pentru sistemul de educaţie, în loc să taie din sinecuri şi de la speciali. În acest context, USR i-a transmis un mesaj preşedintelui Iohannis, groparul „României educate”, printr-un protest desfăşurat în faţa porţilor Palatului Cotroceni”, precizează un comunicat al USR.

În acest sens, senatorul USR Ştefan Pălărie a afirmat că, după 9 ani de mandat al preşedintelui Iohannis, în loc de „România educată”, este „România eşuată”.

„Preşedintele Iohannis, venit pe un val de popularitate, a promis că vom avea o Românie educată. După 9 ani de mandat Iohannis, avem însă o Românie eşuată. Elevii sunt nemulţumiţi pentru că au fost tăiate bursele şi pentru că sunt încă bâjbâieli legate de decontarea transportului. Părinţii sunt nemulţumiţi pentru că, de la marile promisiuni de reformă, am ajuns să discutăm astăzi despre testarea în masă a elevilor şi cum să-i pedepsim pe copii, în loc să ne facem treaba la graniţele României şi în lupta cu traficanţii de droguri. Profesorii sunt şi ei nemulţumiţi şi nu au încredere că Guvernul PSD-PNL va livra ceea ce a promis şi anume o nouă lege a salarizării, salarii decente şi motivante. Avem un eşec generalizat”, a declarat Pălărie, citat în comunicat.

Potrivit sursei citate, „sistemul de educaţie din România a ajuns să aibă performanţe mai scăzute decât atunci când şi-a început mandatul Klaus Iohannis”, România nemaiavând nici măcar o universitate în Top 1.000 universităţi la nivel mondial şi toţi indicatorii de calitate au scăzut.

„Am vrut să tragem astăzi încă un semnal de alarmă. În şcoala românească situaţia este mult mai gravă decât în urmă cu 9 ani. Actualul preşedinte este un profesor care şi-a ratat menirea şi, pe tot parcursul sesiunii parlamentare, parlamentarii USR vor continua să lupte pentru soluţiile corecte în sistemul de educaţie”, a afirmat şi senatoarea USR Silvia Dinică.

USR susţine că, prin PNRR, a asigurat Educaţiei 3,6 miliarde de euro, locul 2 ca buget după Transporturi şi cea mai mare investiţie în domeniu de după 1989.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut