USR PLUS Cluj are un nou președinte. Ce obiectiv și-a stabilit

Membrii organizației județene Cluj a USR PLUS și-au ales sâmbătă noul președinte. Alegerile au avut loc după ce în luna iunie Camelia Sălcudean și-a înaintat demisia din funcția de președinte al filialei cât și din partid. Misiunea noului președinte nu este deloc ușoară deoarece de modul în care va coordona organizația vor depinde rezultatele alegerilor locale din 2024.

Majoritatea delegaților prezenți la conferința de alegeri de sâmbătă au optat ca deputatul Oana Murariu să conducă destinele organizației pentru următorii patru ani.
Ceilalți contracandidați au fost Ciubăncan Marin, Mureșan Claudiu și Trif George.
În urma votului, Oana Murariu a obținut 132 voturi, George Trif-42 de voturi, Marin Ciubăncan-două voturi și Claudiu Mureșan-un vot.
În discursul care a încheiat Conferința Județeană, Oana Murariu le-a mulțumit tuturor celor care i-au acordat încrederea pentru preluarea funcției de președinte al uneia dintre cele mai importante filiale USR, cea de la Cluj. “Îi felicit pe contracandidații mei și îmi doresc să-i am alături în decursul acestui mandat. Începe o nouă etapă pentru organizația noastră și vreau să subliniez încă de la început că primul obiectiv este acela de a asigura unitatea echipei, aceasta fiind cheia succesului pentru tot ceea ce ne propunem. Avem potențial din toate punctele de vedere – intern, oameni pregătiți și cu inițiativă, iar extern, foarte mulți clujeni sunt alături de noi și apreciază eforturile noastre de a strica planurile actualei coaliții dăunătoare pentru România și a împinge proiecte benefice până la rezultate.
Sunt un om deschis, căruia îi place să asculte fiecare opinie înainte de a lua o hotărâre și care nu se dă în lături de la nicio provocare. Voi face tot ce îmi stă în putere, îmi voi folosi abilitățile, experiența și determinare pentru a creștere organizația împreună cu colegii mei, astfel încât să devenim prima opțiune politică a clujenilor”, a transmis Oana Murariu.
Oana Murariu este de profesie avocat și se află la primul mandat de parlamentar, iar ca deputat face parte din Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi și cea pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale. De asemenea, cea mai recentă funcție a fost cea de vicepreședinte al Comisiei speciale pentru Legile Justiției. În guvernul PNL-USR-UDMR, a fost Secretar al Biroului Permanent al Camerei Deputaților. De la începutul mandatului și până acum, a deschis trei birouri parlamentare în circumscripție, la Cluj-Napoca, Huedin și Dej.
“Pentru a sincroniza mandatul cu cel al președintelui și a avea o echipă care să pregătească alegerile din 2024, Conferința Județeană a decis la inițiativa Biroului Județean declanșarea procesului privind alegerile interne pentru o nouă conducere județeană. Conferința Județeană în cadrul căreia se va desfășura votul va avea loc pe 12 noiembrie.
USR PLUS continuă să fie principala forță reformatoare și singura alternativă credibilă la administrația PNL-PSD-UDMR din județul Cluj!”, a transmis USR PLUS Cluj.
Principala misiune a noului președinte al USR PLUS Cluj va fi însă de a pregăti organizația pentru alegerile din 2024. Astfel, va trebui desemnat candidatul pentru postul de primar la Cluj-Napoca, dar și pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj. În prezent, formațiunea USR PLUS are un singur primar în județul Cluj, la Panticeu.
C.P.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut