USR-iștii „se antrenează” pentru Congres, la Cluj

Trei reprezentați ai unei echipe din USR s-au „antrenat” în idei în ce privește dezvoltarea Uniunii, în cadrul unei dezbateri electorale, care a avut loc joi seara, la Cluj-Napoca. Evenimentul a fost organizat în contextul alegerilor de luna viitoare.

Unul dintre competitorii în cursa pentru șefia Uniunii va fi dat de procesul intern de alegeri (primaries) al grupului Curaj (intern USR), unde candidează primarul

Brașovului, Allen Coliban și deputații Mihai Polițeanu și Cătălin Teniță. Cei trei și-au prezentat prioritățile în cadrul unei întruniri ce s-a desfășurat la Cluj-Napoca, . Participanții au dorit să afle, printre altele, mai multe aspecte despre statutul partidului și eventuale modificări ale acestuia.

„A fost un eveniment intern, de dezbatere a echipei Curaj, cei trei candidați ai acestei echipe fiind Allen Coliban, Mihai Polițeanu și Cătălin Teniță, și practic cei care au participat la această întâlnire au vrut să afle care sunt pespectivele lor în ce privește dezvoltarea partidului. S-au axat foarte mult pe ce pot face ei diferit de ce s-a întâmplat până acum, astfel încât să se ajungă la o unitate în cadrul partidului, și o direcție mai bună decât cea de până acum, și, desigur și pentru a se recupera procente pierdute. Cei prezenți și-au dorit să afle aspecte organizatorice legate de statut și concepte din statut care nu sunt, poate, suficient de clare și sunt interpretate diferit la genul acesta de alegeri. Fiecare a arătat că unele lucruri vor trebui la un moment dat, într-un congres, clarificate și statutul – modificat cât se poate de elocvent.

Deci evenimentul a fost organizat la Cluj în contextul alegerilor interee pentru alegerea președintelui USR, iar în cadrul partidului avem această echipă numită Curaj, formată dintr-o parte din USR. Cei trei sunt reprezentanți ai acestei echipe Curaj care candidează pentru desemnarea candidatului unic, ca și candidat pentru președinția USR. (…) De la Cluj nu candidează nimeni pentru președinția USR”, a explicat, pentru Făclia de Cluj, liderul USR Cluj, Camelia Sălcudean.

Dezbaterea de la Cluj-Napoca a fost primul eveniment electoral intern USR și pregătitor pentru campania internă.

În următoarea lună USR își va alege președintele democratic, prin procesul statutar, adică vot popular intern și congres național.

Primul tur al alegerilor pentru preşedinţia USR se va desfăşura între 6 şi 10 iulie, iar turul al doilea între 11 şi 15 iulie. Congresul online de validare a alegerilor se va desfășura în 16 iulie.

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, şi-a anunţat, în luna mai, candidatura la conducerea formaţiunii, afirmând că livrează rezultate concrete, „nu bla-bla steril”.

În 15 iunie echipa „Curaj” din USR a transmis că va decide, până la sfârşitul lunii iunie, pe cine va desemna drept candidat pentru șefia partidului, persoană care va intra în competiţie cu actualul preşedinte interimar, Cătălin Drulă.

Anca M. COLIBĂȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut