USR Cluj își alege noua conducere la sfârșitul lunii octombrie

Reprezentanții USR Cluj își aleg noua conducere în 29 octombrie. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Biroului Județean de marți. Înscrierile candidaturilor încep în data de 1 septembrie.

„În cadrul ședinței Biroului Județean de aseară s-a luat decizia de a convoca Conferința Județeană pentru alegerea președintelui filialei în data de 29 octombrie 2022 ora 10:00. Adunările Generale ale Filialelor Locale pentru alegerea delegaților la Conferința Județeană vor avea loc în perioada 10-23 octombrie 2022.

Numărul acestor delegați și repartizarea lor pe filiale locale va fi comunicat înainte de începerea perioadei alocate Adunărilor Generale. În ce privește candidaturile, acestea vor putea fi depuse începând cu 1 septembrie 2022 și până în 26 octombrie ora 10:00, iar campania internă va începe în 1 septembrie 2022 și se termină în ziua alegerilor”, a declarat Ciprian Rus, liderul interimar al USR Cluj.

În această vară, Camelia Sălcudean și-a anunțat demisia de la șefia USR Cluj, precum și din partid. Alături de ea au mai plecat și unii membri din Biroul Județean și Local. Camelia Sălcudean a decis să urmeze REPER, noul proiect politic al lui Dacian Cioloș. „Vine însă un moment când realizezi că lucrurile nu evoluează în direcția anticipată, iar instrumentele pe care le ai la îndemână nu mai sunt suficiente pentru a determina schimbarea în condițiile sistemului propriu de valori. În consecință aleg, conștient și asumat, să demisionez din funcția de președintă a Filialei județene USR PLUS Cluj precum și din USR PLUS!”, spunea, atunci fostul lider USR Cluj.
Reamintim că valul plecărilor din USR a început după fuziunea USR PLUS, din rândurile ex-PLUS, iar în timp, filiale întregi ex-PLUS au ajuns să se dezintegreze. De asemenea, nu este un secret că plecările au continuat mai ales după ce, în luna mai, Dacian Cioloș a demisionat din USR și a anunțat un nou proiect politic -REPER.

Anca M. COLIBĂȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut