USR cere explicații ministrului Agriculturii

Grupul senatorilor USR a solicitat, luni, în Comitetul liderilor, ca ministrul Agriculturii, Petre Daea, să fie prezent, săptămâna viitoare, la dezbaterea „Ora Guvernului” din plenul Senatului. Senatorul USR de Cluj, Cristian Bordei, explică exact care sunt motivele acestei solicitări.

„USR l-a chemat pe Ministrul Agriculturii Petre Daea la ora ministrului pentru a da explicații pe trei subiecte extrem de importante. În primul rând situația Planului Național Strategic care este de importanță majoră pentru că asigura fonduri ce ar putea salva agricultura românească. În condițiile în care Comisia Europeană a transmis 370 de observații la proiectul redactat de minister, acesta a făcut modificări în secret fără să se consulte cu agricultorii.

Apoi este vorba despre despăgubirile acordate fermierilor afectați de secetă, din 16000 de fermieri afectați cu o suprafață totală de 1,1 milioane hectare afectate, ministerul a anunțat că va acorda despăgubiri doar pentru 25% din suprafețele afectatate. Nu în ultimul rând este vorba despre a afla ce măsuri intenționează să ia ministrul agriculturii cu privire la noile focare de pestă porcină, boală scăpată din nou de sub control care riscă să distrugă în continuare industria autohtonă de procesare a cărnii de porc.

E greu de spus dacă va onora invitația, rămâne de văzut. Așteptăm informații concrete în legătură cu subiectele pe care le-am propus”, a precizat senatorul clujean.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut