„USR adoptă un comportament inconsecvent”

Cum era de așteptat, moțiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, a picat zilele trecute în Parlament, însă ea a reușit să încingă spiritele în spațiul public și să stârnească reacții.

Liderul PSD Cluj, Alexandru Cordoș, subliniază că tentativele USR de a bloca adoptarea unei legi agreate de CSM, adică de forul reprezentativ al magistraților din România pare a fi o acțiune contrară statului de drept.

„USR adoptă un comportament inconsecvent și bipolar. Inițial critică vehement lentoarea cu care se adoptă legea, mai apoi aceștia doreasc amânarea ei, ca la final să depună o moțiune simplă de cenzură împotriva Ministrului Justiției.

În realitate, modificările contestate acum de USR au fost propuse chiar de fostul ministru USR al Justiției, Stelian Ion, iar apoi însușite ca amendament de senatorul USR-Plus Elena Simona Spătaru, atunci când subiectul a fost dezbătut pentru prima oară în Comisia Juridică a Senatului”, a declarat Alexandru Cordoș.

El mai punctează că, în încercarea de a se delimita „de propriul său amendament privind incriminarea instigării la ură pe criteriul apartenenței politice, USR recurge la acest circ politic”.

„În acest moment, Partidul Social Democrat  respinge categoric afirmațiile fabricate de USR cu privire la faptul că parlamentarii social-democrați ar fi introdus în legislație incriminarea penală a instigării la ură pe criterii politice.

USR are obligația de a-și cere scuze opiniei publice pentru acest tip de comportament.

Contrar celor afirmate de USR, reprezentanții PSD din Comisia Juridică a Camerei Deputaților nu au extins criteriile de discriminare, ci au eliminat din amendamentul USR sintagma imprecisă „ori pentru alte criterii de același fel”, care ar fi condus la o aplicare arbitrară a legii”, a mai spus Alexandru Cordoș.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut