„USR a fost întotdeauna pro european”

Zilele trecute preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, le-a cerut tuturor politicienilor să lase deoparte orgoliile şi atacurile politice interne pentru a se putea concentra în următoarea perioadă pe aderarea la spaţiul Schengen – cel mai important obiectiv strategic de politică externă a României în acest final de an. Apelul său este comentat de politicenii clujeni. Deputatul USR de Cluj, Viorel Băltărețu, îl ironizează pe Ciolacu și spune că apelul său este foarte bun ca mesaj intern pentru unii politicieni din PSD care încă mai citesc busolele invers.

„Referitor la apelul domnului Ciolacu pentru mobilizarea politicienilor în susținerea aderării la Schengen, nu cred că se adresează USR, deoarece USR a fost întotdeauna pro european și pentru integrarea deplină a României în cadrul structurilor europene. În schimb, apelul domnului Ciolacu este foarte bun ca mesaj intern pentru unii politicieni din PSD care încă mai citesc busolele invers, confundând Vestul cu Estul. Mesajul este adresat acelor politicieni (din PSD, PNL și mai ales AUR) care au văzut in Bruxelles o noua „stăpânire” și care s-au opus vehement și până acum politicilor europene și deciziilor luate la nivel european. Ce mai putea face domnul Ciolacu ar fi fost să lanseze și un mesaj de trezire către europarlamentarii PSD: întâi să îi trezească și apoi să îi unească”, a declarat deputatul USR de Cluj, Viorel Băltărețu.

Reamintim că Ciolacu a mai subliniat că intrăm într-o perioadă în care fiecare zi se poate dovedi decisivă pentru România.

Ca lider al partidului care a dus România în NATO şi UE, le cer tuturor politicienilor români să lase deoparte, pentru o perioadă scurtă de timp, orgoliile şi atacurile politice interne pentru a ne putea concentra pe atingerea celui mai important obiectiv strategic de politică externă a României în acest final de an: aderarea la spaţiul Schengen! Intrăm într-o perioadă în care fiecare zi se poate dovedi decisivă pentru România”, a scris Ciolacu, marţi, pe Facebook.
„(…) Odată cu ultima escaladare a violenţei din partea Rusiei asupra civililor nevinovaţi din Ucraina, acum, mai mult ca niciodată, trebuie să strângem rândurile în Europa pentru a ne apăra cetăţenii, suveranitatea şi democraţia însăşi. Acum este timpul – de fapt, este un moment prea mult aşteptat – ca UE să accepte pe deplin intrarea României în spaţiul Schengen. Prim-ministrul Rutte (n.red premierul Olandei) poate face ca acest drum atât de lung al ţării noastre către Schengen să se apropie de final printr-o susţinere publică a aspiraţiilor noastre. Am respectat toate detaliile tehnice. Suntem europeni loiali. Singurul lucru care stă în cale este voinţa politică”, a completat Ciolacu.

Anca M. COLIBĂȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut