USAMV Cluj-Napoca face economie, pe timp de criză

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca (USAMV) a decis să prelungească vacanța de iarnă a studenților, pentru a face economii, în vremuri de criză. Rectorul USAMV, Cornel Cătoi, spune că s-a luat această decizie pentru ca, prin traficul redus de studenți, să se reducă semnificativ și consumul de gaze și electricitate.

Am prelungit vacanța de iarnă, când bănuim că vor fi cele mai scăzute temperaturi, adică în decembrie-ianuarie. Am lungit cu trei săptămâni vacanța, astfel încât prin traficul mai mic de studenți vom face reduceri de consum de gaze și electricitate. În al doilea rând, monitorizăm toate spațiile, pentru a vedea unde sunt pierderi de energie, zone cu exces de consum altele mai puțin încălzlte, să echilibrăm distribuția agentului termic cât mai bine să să evităm pierderwa de energie”, a declarat Cornel Cătoi pentru Făclia.

În ce privește tipul de cursuri, acestea nu vor fi online, la nivelul USAMV.

S-au stabilit prin ARACIS cote maxime de învățământ online pentru licență, master, doctorat. Am ales să nu avem niciun curs online la licență, foarte puține la master și câteva la doctorat.

(…) Am zis cu colegii ca anul acesta să cuantificăm dacă sunt economii la energie sau nu. Sunt alte universități care încep cursurile mai devreme, chiar în 15 septembrie, au o vacanță de iarnă mai lungă, sunt universități care au vacanță de iarnă foarte scurtă, încep chiar în 3 ianuarie. Noi avem și foarte mulți sutudenți străini și dacă le dăm o vacanță scurtă de iarnă, s-ar putea să nici nu ajungă în 3 ianuarie aici. Am zis să încercăm anul acesta să vedem cu o vacanță mai lungă cum va funcționa”, a mai spus Cornel Cătoi.

Anca M. COLIBĂȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut