Universitatea Politehnică Timișoara a aderat la Cluj IT Cluster

Cluj IT Cluster a anunțat aderarea Universității Politehnice Timișoara, instituția academică fiind una dintre cele mai vechi și apreciate din țara noastră.

“Alăturarea Universității Politehnica Timișoara la ecosistemul de inovare al cărui epicentru este Cluj-Napoca, arată încă odată dimensiunea națională a activității noastre și ne duce cu un pas mai aproape de ceea ce ne-am propus. Viziunea noastră este despre o țară în care lucrurile nu se mai petrec la întâmplare, în care dezvoltarea pe principii sustenabile este susținută prin colaborare și proiecte majore ce adresează nevoile reale ale societății românești, în aliniere cu direcțiile actuale și viitoare europene. Ne dorim ca parteneriatul cu Universitatea Politehnica Timișoara să fie unul de succes și să vedem cât mai curând posibil primele rezultate concrete.” a declarat Andrei Kelemen (foto), CEO Cluj IT Cluster.

Cluj IT susține că TECH NATION, conceptul creionat de Cluster, poate oferi liniile directoare ale dezvoltării României în jurul unor valori și principii susținute de mediul academic care, împreună cu mediul de afaceri, poate genera soluții ce vor fi puse în practică de companii.

“Am decis să aderăm la Cluj IT pentru că ne interesează să includem Universitatea Politehnica Timișoara în clusterele cu proiecte ambițioase la nivel național, nu doar regional. În plus, suntem tot mai interesați să aducem și alte industrii la Timișoara, cum ar fi cele creative, dincolo de specificul local și să dezvoltăm un pol de antreprenoriat al României bazându-ne pe experiențe de succes”, a declarat Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara.

Înființată în anul 1920 prin Decretul Regal nr. 4822, sub numele Școala Politehnică, instituția academică timișoreană s-a impus în cei peste 100 de ani de existență ca unul dintre marile centre universitare din țara noastră.

Cluj IT Cluster include în acest moment 15 universități și 2 institute de cercetare ale Academiei Române. De asemenea, din cluster fac parte și circa 80 de firme, însă așltele 12 sunt în proces de aderare. ”Procesul de aderare nu este foarte simplu, deoarece atunci când o companie solicită intrarea în cluster trebuie mai întâi să prezinte o serie de documente referitoare la specificul activității, care sunt dezbătute și evaluate în cadrul Comitetului Director, pentru ca apoi să aibe loc un vot al membrilor clusterului. Există și companii a căror solicitare a fost respinsă”, a explicat, pentru Făclia Cluj, Andrei Nistor, reprezentant Cluj IT Cluster.

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut