Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca | Unique Design Contest și-a desemnat laureații!

Finalul săptămânii trecute a fost să fie și cel al galei de decernare a premiilor celei de a 2-a ediții Unique Design Contest, cu tema ”Personal Light”, colaborare a UAD-ului clujean cu Asociația Klausen Exim, mai precis, prof univ dr Cristian Cheșuț, conf univ dr Octavian Simion pe de o parte, Csoregi Ilka, arh. Camelia Sistak, Camelia Chioran din partea Asociației Klausen.

Fac un apel la memoria dvs afectivă. Cu ceva ani în urmă, scriind Gala Absolvenților UAD Cluj-Napoca, găzduită de Expo Transilvania, analizam lucrările absolvenților licență și master din cadrul Departamentului design, unul dintre cele mai bune în ceea ce privește inserția tinerilor pe piața muncii. Fiecare ediție însemna abordări tematice diverse, interesante, un loc aparte ocupându-l corpurile de iluminat. Și Unique Design Contest a vizat tot corpurile de iluminat, materializări în două etape. Astfel, prima etapă a fost cea de design, crearea unui concept original pentru o familie de corpuri de iluminat. A doua a fost etapa de machetare, crearea prototipului funcțional, proiect la care au luat parte 36 de studenți ai anului II design, licență.

S-a lucrat intens preț de 3 săptămâni pentru proiectare, alte 3 săptămâni pentru machetare, rezultatele fiind, fără exagerare, spectaculoase. Ceea ce a îngreunat și misiunea juriului. Cu o mențiune aparte: toate proiectele pot fi declarate câștigătoare! Participarea celor 36 de studenți este deja un mare, mare câștig, și teoretic, și practic. Un motiv în plus de a aștepta ediția 2022 a Galei Absolvenților UAD Cluj-Napoca.

Laureații…

Premiile Light-concept: 1. Fiona Tozlovanu-”Clara”; 2. Ecaterina Chiriac-”Sens”; 3. Horațiu Rădulescu-”Now”; Premiul Publicului: Iulia Cristina Manole -”Embrace” * Premiile Light-machetare: 1. Tania Man-”Vuse”; 2. Maria Crăsuleac-ImRA”; 3. Roxana Ifrim-”The Way to Enlightenment”; Premiul Publicului: Brianna Andron-”Thumbelina”.

Demostene Sofron

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut