Universitatea Cluj va debuta, în deplasare, cu Petrolul Ploieşti

Liga Profesionistă de Fotbal a răspuns clubului Universitatea Cluj că solicitarea sa de a fi programat să joace pe teren propriu în prima etapă a noii ediţii a Superligi naţionale ”nu a fost întemeiată pe o prevedere regulamentară”.

”De-a lungul timpului, Liga Profesionistă de Fotbal a dat curs solicitărilor venite din partea cluburilor pentru completarea cadrului iniţial al tragerii la sorţi, numai în măsura în care acest lucru a fost posibil din punct de vedere tehnic şi neinterzis de regulament, dacă solicitările nu au afectat şansele egale la un program ‘favorabil’ al vreunei alte echipe ori dacă, într-un final, echipa afectată şi-a manifestat acordul pentru acest lucru. În cazul echipei Universitatea Cluj, solicitarea recepţionată în după-amiaza dinaintea tragerii la sorţi conţinea cererea ca primul meci să fie disputat pe teren propriu, iar ‘derby-urile’ împotriva echipelor FCSB, Universitatea Craiova, Dinamo, CFR 1907 Cluj, Farul Constanţa şi FC Rapid 1923 să fie programate după mijlocul lunii august. Solicitarea nu a fost întemeiată pe vreo prevedere regulamentară”, se arată în comunicatul publicat, miercuri, de LPF.

”În raport de dispoziţiile art. 10.4 din ROAF, prima cerere nu putea fi satisfăcută decât dacă cealaltă echipă din localitate, CFR 1907 Cluj, era obligată, fără tragere la sorţi şi fără a-şi manifesta acordul, să dispute primul meci din campionat în deplasare. Este cunoscut şi acceptat unanim în lumea fotbalului că începerea campionatului cu un meci în deplasare este dezavantajoasă. Aşadar, în contextul dat, modificarea condiţiilor iniţiale ale tragerii la sorţi, în dezavantajul unei alte echipe participante şi fără acordul acesteia, nu a putut fi acceptată de Liga Profesionistă de Fotbal”, a precizat Liga.

”În ce priveşte disputarea după jumătatea lunii august a ‘derby-urilor” U Cluj – FCSB, U Cluj – Universitatea Craiova, U Cluj – Dinamo, U Cluj – CFR 1907 Cluj, U Cluj – Farul Constanţa şi U Cluj – FC Rapid 1923, solicitarea nu a putut fi luată în considerare pentru simplul fapt că satisfacerea ei ar fi implicat eliminarea parţială a procedurii tragerii la sorţi, iar acest lucru nu poate fi acceptat”, se mai arată în comunicat.

LPF şi-a manifestat şi ”regretul pentru limbajul defăimător şi nejustificat în raport de activitatea LPF, prin care clubul Universitatea Cluj a înţeles să aducă la cunoştinţa publicului rezultatul negativ al demersului pe care l-a întreprins”.

Clubul Universitatea Cluj a acuzat, marţi, Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) că a ignorat cererea sa de a debuta pe teren propriu în noul sezon al Superligii, astfel că gruparea de pe Someş va suferi pierderi de peste 150.000 de euro.

”Liga Profesionistă de Fotbal a ignorat solicitarea făcută de FC Universitatea Cluj de a disputa pe Cluj Arena partida din prima etapă a noului sezon. Dacă LPF ar fi ţinut cont de această solicitare, care a avut în vedere faptul că stadionul (Cluj Arena, n. red.) este ocupat pe final de iulie şi început de august de organizatorii festivalului Untold, clubul nostru ar fi disputat o singură partidă departe de Cluj-Napoca, în calitate de gazdă, meciul din etapa a 3-a. Pentru că LPF a decis să nu ţină cont de solicitarea depusă oficial de FC Universitatea Cluj, clubul nostru va disputa cel puţin două partide de pe teren propriu pe un alt stadion decât Cluj Arena: derby-urile programate în etapele cu nr. 2 şi 4, cu Rapid si Dinamo”, a anunţat clubul Universitatea.

”În cel mai optimist scenariu, primul meci pe Cluj Arena va avea loc abia în etapa a 6-a, în 19-20 august, când este programată partida cu CFR. Decizia Ligii Profesioniste afectează clubul nostru din punct de vedere sportiv, obligându-ne să jucăm în deplasare două partide considerate ‘acasă’ şi oferind, astfel, pentru cel puţin un meci în plus, un avantaj suplimentar oaspeţilor.
De asemenea, regretăm decizia LPF pentru ca ea loveşte şi în suporterii noştri, care vor fi obligaţi să facă multe sute de kilometri în plus pentru a ne susţine. În fine, decizia LPF afectează grav din punct de vedere financiar clubul nostru, care va pierde peste 150.000 de euro din bilete din cauză că derby-urile cu Rapid şi Dinamo nu vor avea loc pe Cluj Arena”, a subliniat clubul clujean.

Clubul Universitatea Cluj a acuzat LPF de părtinire şi a afirmat că fotbalul românesc rămâne ”jucăria” câtorva persoane: ”Decizia de astăzi (marţi, n. red.) a LPF demonstrează încă o dată că fotbalul românesc rămâne ‘jucăria’ câtorva persoane pe care nu le recomandă nimic altceva decât abilitatea de a face jocuri de culise”.

Universitatea Cluj va debuta în noul sezon pe 15-16 iulie, în deplasare, cu Petrolul Ploieşti.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut