,,Uniți prin muzicăʼʼ

Un nou proiect al Rotary Club Cluj-Napoca Hoia

Proiectul “Uniți prin Muzică” inițiat de Rotary Club Cluj-Napoca Hoia debutează cu un concert caritabil, în colaborare cu muzicieni de talie internațională.

Publicul clujean este invitat la o seară de neuitat în compania virtuozilor Kirill Maximov (Spania), Nikita Gerkusov (Rusia) și Ion Storojenco (România-Austria). Cu ocazia concertului, va fi organizată o strângere de fonduri pentru reconstrucția și dotarea Filarmonicii din Chișinău, distruse în urma incendiului din septembrie 2020.

Evenimentul va avea loc joi, 24 martie 2022, de la orele 19.00, în sala Auditorium Maximum. Programul muzical  va cuprinde: Joseph Haydn – Concert în Re Major Hob. VIIb / 2, op. 101, în interpretarea lui Ion Storojenco; Wolfgang Amadeus Mozart – Concert în La Major K.219 pentru vioară și orchestră, în interpretarea lui Kirill Maximov; Wolgang Amadeus Mozart – Sinfonia Concertantă pentru vioară și violă K.364 în interpretarea lui Kirill Maximov și Nikita Gerkusov.

Kirill Maximov

Kirill Maximov este un violonist de origine moldovenească, stabilit în Spania, ce urmat studiile la Universitatea de Muzică și Arte Performative din Viena. Acesta va interpreta la vioara lui Antonio Stradivari numită „ex-Baron-Oppenheim” din 1716, oferită de Banca Națională a Austriei, instrument a cărui valoare se ridică la peste 6 milioane de euro.

Nikita Gerkusov

Nikita Gerkusov este prim-violistul orchestrei Tonkünstler din Viena și va interpreta la o violă a lutierului italian Giovanni Paulo Maggini din secolul al 17-lea, oferită, de asemenea, de Banca Națională a Austriei.

Ion Storojenco

Ion Storojenco este colaborator al renumitei Filarmonici din Viena și a evoluat de-a lungul timpului cu orchestre din România, Moldova, Austria, Germania și Egipt, acumulând un repertoriu complex, pe cele mai cunoscute scene ale lumii, alături de orchestra compusă din membrii Filarmonicii Transilvania din Cluj-Napoca.

 

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut