Unirea Dej, victorie mare în fața celor de la Dinamo București

Unirea Dej s-a prezentat ca o echipă mare în faţa mult  mai titratei Dinamo Bucureşti, chiar dacă gruparea din Capitală nu mai este ce a fost cândva. Oaspeţii au intrat pe terenul din Clinceni mult mai ambiţioşi şi determinaţi decât jucătorii antrenaţi de Ovidiu Burcă, şi asta s-a văzut tot timpul partidei.

Evoluînd excepţional, bine aşezaţi pe teren de tehnicianul Dragoş Militaru, fotbaliştii de  la confluenţa Someşurilor au obţinut o victorie istorică, câştigând cu 3-2 (1-0) în faţa unui adversar, care, iată, nu se regăseşte nici în Liga a II-a, suferind deja a treia înfrângere consecutivă în campionat. De fapt, la Dinamo continuă degringolada din campionatul trecut, atunci când conducerea clubului din Șoseaua Ştefan Cel Mare schimba antrenorii  pe bandă rulantă, dar fără rezultate.

Oaspeţii au dominat întîlnirea de sâmbătă atât tactic, cât şi fizic. Să marchezi trei goluri în deplasare nu este la îndemâna oricui. Unirea Dej a dovedit-o şi la Clinceni că formează o echipă omogenă, bine pregătită de cel  mai tînăr antrenor din primele trei eşaloane ale fotbalului nostru, care şi la sfîrşitul săptămânii trecute s-a dovedit  un tehnician valoros, atât prin schimbările efectuate, cât şi prin indicaţiile date elevilor lui de pe marginea terenului.

După noi, cel mai bun jucător al meciului a fost Angelo Cocian de la  dejeni, autor a două goluri în minutele 31 şi 58, a treia reuşită a ardelenilor aparţinând lui Alex Pop, care a fructificat cu precizie lovitura de la 11 metri acordată de arbitrul Valentin Naidin din Turnu Măgurele, în minutul 75, după ce noul intrat Gabriel Fulga a fost faultat în careu. Pentru gazde a înscris Alexandru Darius Pop, în minutele 54 şi 73.

Meritul dejenilor este că după ce au fost egalaţi de două ori, au reuşit să revină în avantaj, aşa cum s-a întâmplat şi în deplasarea de la Dumbrăviţa. Fotbaliştii de la Unirea au fost susţinuţi frenetic în tribune de un mic, dar gălăgios grup de suporteri, care a reuşit să domine fondul sonor al meciului.

Un moment frumos am consemnat la sfârşitul partidei, cînd jucătorii, antrenorii şi conducătorii clubului Unirea s-au fotografiat la mijlocul suprafeţei de joc, pentru a păstra în amintire succesul realizat în faţa fostei mari echipe Dinamo București.

Unirea Dej a început confruntarea de la Clinceni cu formaţia: Răilean – Maftei, D. Pop, Burdeţ, Roş – Al. Militaru. Kereki, Ad. Pop, Fl. Blaj –  Al. Pop, Cocian. Au mai intrat pe teren: Chira, Fulga, Frăsineanu și Greu.

Dragoș Militaru: ”Ceea ce facem, facem bine”

”A fost un meci frumos, mai greu pentru noi cei de pe bancă. Mă bucur că am întors scorul de fiecare dată în favoarea noastră, iar răspunsul băieților după rezultatul nedrept din etapa trecută a fost pe măsură.

Schimbările noastre și toate indicațiile de pe margine au fost făcute în așa fel încât să încercăm să marcăm și golul trei și să câștigăm meciul.

Dinamo este una dintre cele mai bune echipe din Liga 2, dar e nevoie de timp și de încredere. Dacă vor avea răbdare, eu cred că în 3-4 etape foarte puține echipe o să adune puncte din confruntările cu ei.

Nu prea obișnuiesc să fac calcule, dar dacă avem 9 puncte înseamnă că le merităm și ne dă moral și încredere că ceea ce facem, facem bine. Sunt foarte bucuros pentru fiecare punct pe care-l obținem și pentru fiecare victorie”, a declarat antrenorul dejenilor, Dragoș Militaru, la finalul jocului.

Primire triumfală acasă, la Dej

Unirea Dej a avut parte de o surpriză de proporții la întoarcerea acasă, după victoria cu Dinamo București. Întreaga echipă a fost invitată pe scena pe care se desfășura sărbătoarea Zilelor Dejului, în centrul orașului, unde au sărbătorit succesul de la Clinceni alături de sutele de oameni aflați la eveniment.

În etapa a cincea a Ligii a II-a, Unirea Dej va juca pe teren propriu cu Unirea Constanța. Partida se va desfășura sâmbătă, 3 septembrie, cu începere de la ora 11:00.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut