Unirea Dej și-a măsurat forțele cu echipa lui Mircea Lucescu, Dinamo Kiev

Unirea Dej a cedat la scor, 1-5, amicalul disputat în Antalya în fața mult mai titratei echipe Dinamo Kiev, pregătită de celebrul antrenor român Mircea Lucescu. Disputată în afara programului iniţial stabilit de conducerea clubului de pe Someş, partida a fost la discreția formației ucrainene, aflată şi într-o fază mai avansată a pregătirilor din această iarnă.

Soarta întâlnirii de verificare s-a decis în prima jumătate a disputei, când elevii lui Mircea Lucescu conduceau deja cu 4-0, prin golurile marcate de Benito (minutele 3 şi 13), Tymchyk (25) şi Vanat (31). Elevii antrenorului Dragoş  Militaru au încercat  şi ei să iasă din propria jumătate de teren, dar fără reuşită. La începutul reprizei a doua, Unirea a avut două şuturi la poartă prin Cristian Chira şi Andrei Pop, ultimul reuşind să reducă din handicap în minutul 89. Înainte cu 6 minute, echipa din Kiev mai marcase un gol prin Supryaha.

Unirea Dej a intrat pe terenul stadionului Mardan Stadium din Aksu în următoarea formaţie: Railean – Gâţ, Kereki,  Burdeţ, Buta – Ad. Pop, Cătinean, Matiş, Cocian – Al. Pop, Fl.  Blaj. După pauză au evoluat toate rezervele.

La nici la 24 de ore după întâlnirea cu Dinamo Kiev, fotbaliştii dejeni au susţinut al doilea amical al cantonamentului din Turcia, fiind învinşi cu 1-3 (0-1) de echipa daneză Nykobing. Golul Unirii a fost marcat de Vlad Bogdan în minutul 47. Menţionăm că în minutul 89 Alex Pop a ratat un 11 metri!

Szekely Csaba

Foto: Unirea Dej

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut