Unde activează firmele care oferă slujbe cu salariul afișat

Pe una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România sunt prezentate în acest moment pste 10.000 de joburi cu salariul afișat.

Reprezentanții platformei eJobs.ro apreciază că firmele se pregătesc deja pentru momentul în care va deveni obligatorie măsura propusă de Comisia Europeană de a legifera transparența salariilor, propunere care vizează publicarea salariilor sau a unor marje salariale încă din anunțul de angajare. O altă explicație a acestei atitudini este că angajatorii știu că aceste anunțuri sunt mai atrăgătoare pentru candidați, fiind cu 40% mai vizualizate decât cele fără salariu.

Angajatorii cu cea mai mare deschidere către publicarea salariilor sunt cei din retail, servicii, transport – logistică, turism și construcții, iar majoritatea joburilor sunt din categoria entry level. Un număr important de poziții cu salariile afișate sunt cele care se adresează candidaților ce vor să lucreze în afara țării (17% din numărul total de locuri de muncă pentru care salariul este publicat).

În perioada ianuarie – decembrie 2022 s-a triplat numărul de poziții deschise care au salariul menționat comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, iar pentru 2023 sunt așteptate noi creșteri la acest capitol.

La nivelul întregului an, companiile din București, străinătate, Timișoara, Cluj-Napoca și Constanța au fost cele care au publicat cele mai multe anunțuri în care au specificat salariul oferit.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut