Undă verde pentru Parcul Observator

Clujenii din cartierul Zorilor se vor putea bucura de un nou parc. Primarul Emil Boc anunță că forma finală a proiectului de amenajare pentru viitorul Parc Observator a fost aprobată, vineri, în Comisia Tehnică de Amenajarea Teritoriului și Urbanism.

Conform municipalității, amplasamentul parcului a fost ales dintre mai multe locații studiate, poziția sa din centrul cartierului Zorilor fiind ideală pentru a deservi cât mai mulți locuitori din zonă.

„Parcul se va desfășura pe o suprafață de peste 1,2 ha și va oferi clujenilor diverse posibilități de relaxare și de petrecere a timpului liber.

Proiectul prevede amenajarea parcului cu zone dedicate unor categorii diferite de utilizatori. Astfel, va fi amenajat un loc de joacă cu dotări moderne, o zonă de recreere pentru seniori, o zonă de fitness în aer liber, vor fi instalate mese de șah și fântâni arteziene. De asemenea, se vor amenaja zone de promenadă și vor exista facilități pentru cicliști”, a declarat Emil Boc.

În viitorul parc vor fi plantați 180 de arbori și peste 240 de arbuști, pe lângă cei existenți deja. Sistemul de irigație prevăzut în proiect va reduce costurile de întreținere și va asigura prospețimea vegetației în perioadele de secetă. Aleile vor fi amenajate din materiale permeabile pentru un impact minim asupra mediului și vor permite accesul persoanelor cu dizabilități în toate zonele parcului. Sistemul de iluminat LED prevăzut va dispune de sistem de telegestiune.

La Cluj-Napoca, în acest moment se află în derulare, în diferite stadii de implementare, proiecte pentru parcuri/zone de agrement care vizează o suprafață de peste 140 ha.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut